Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: 384 νεκροί – 3.446 κρούσματα σε 24 ώρες

Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: 384 νεκροί – 3.446 κρούσματα σε 24 ώρες
Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: Ακόμη 384 νεκρούς από κορωνοϊό θρηνεί η Βρετανία. Ακόμη, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 3.446 κρούσματα.

Βρετανία κορωνοϊός σήμερα: Ανησυχία επικρατεί στη Βρετανία, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει στους 33.998, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 384 θάνατοι. Την ίδια στιγμή, τα θετικά κρούσματα φτάνουν τα 236.711, καθώς 3.446 πολίτες επιβεβαιώθηκαν με τον ιό.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, στη διάρκεια ενημέρωσης της κυβέρνησης γύρω από τα θέματα που αφορούν την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού χαρακτήρισε σημαντική την εξέλιξη της έγκρισης από τις υγειονομικές αρχές της Αγγλίας του τεστ αντισωμάτων για τον ιό από την εταιρεία Roche. Για το ίδιο θέμα, ο αναπληρωτής ιατρικός επικεφαλής της Αγγλίας, Τζόναθαν Βαν Ταμ, είπε ότι τα τεστ θα διατεθούν αμέσως μόλις είναι εφικτό, τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Διευκρίνισε ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να εξακριβωθεί κατά πόσο τα αντισώματα μπορούν να προστατεύσουν από τον ιό, και πόσο χρόνο μπορεί να διαρκέσει αυτή η προστασία.

«Το τεστ που αναπτύχθηκε από τη Roche μοιάζει να είναι εξαιρετικά αξιόπιστο, εξασφάλισε το πράσινο φως των δημόσιων αρχών υγείας της Αγγλίας (…) και είμαστε τώρα σε συζητήσεις με τη Roche για το θέμα αυτό», δήλωσε με τη σειρά του ο υφυπουργός Υγείας, Έντουαρντ Άργκαρ, στο BBC. «Ευχόμαστε αυτό το τεστ να είναι διαθέσιμο το ταχύτερο δυνατό επειδή μπορεί ενδεχομένως να κάνει τη διαφορά», συνέχισε ο Άργκαρ, ο οποίος εξήγησε ότι θέλει να διενεργηθεί κατά προτεραιότητα στους εργαζομένους πρώτης γραμμής του συστήματος υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας, πριν τεθεί στη διάθεση ενός ευρύτερου κοινού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments