Ελλάδα

Ανακοίνωση σήμερα 17 Μαΐου – 15 νέα κρούσματα – 2.834 συνολικά – 163 νεκροί

Ανακοίνωση σήμερα 17 Μαΐου – 15 νέα κρούσματα – 2.834 συνολικά – 163 νεκροί
Ανακοίνωση σήμερα 17 Μαΐου – 15 νέα κρούσματα – 2.834 συνολικά – 163 νεκροί: Άλλος ένας συμπολίτης μας κατέληξε το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται στους 163. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 15 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.834.

Ανακοίνωση σήμερα 17 Μαΐου – 15 νέα κρούσματα – 2.834 συνολικά – 163 νεκροί: Συνεχίζεται να αυξάνεται και άλλο η λίστα των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από το φονικό ιό στη χώρα μας, καθώς και οι άνθρωποι που χάνουν τη μάχη με τον κορωνοιό στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση  του υπουργείου Υγείας, και  ειδικότερα τον διευθυντή Υγειονομικού λοιμωξιολόγος Δημήτρη Χατζηγεωργίου, τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 15 ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.834 και οι νεκροί ανήλθαν στους 163. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία φαίνονται και στο infographic.

Στους 163 τα θύματα μέχρι και αυτήν τη ώρα στη χώρα μας

Ένα ακόμα θύμα του κορωνοϊού είχαμε σήμερα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μια γυναίκα 46 ετών κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στον «Άγιο Δημήτριο» στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.834, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

  • Από αυτά, 613 (21.7%)θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • 1455 (51.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 9 (43.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Έχουμε 163 θανάτους συνολικά στη χώρα.
  • Οι 46 ήταν γυναίκες (28.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 126283 κλινικά δείγματα.

Όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες, ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε τα εξής:

«Η ευαλότητα ασθενών στη γρίπη, που νοσηλεύονται σε δομές είναι γνωστή. Με το νέο κορωνοϊό δεν βοηθάει η ανταλλαγή ασθενών, το επισκεπτήριο. Από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη χωρα μας ήταν η προστασία ευπαθών ομάδων. Η κυριότερη ομάδα που έχει αυξημένο κίνδυνο είναι οι ηλικιωμένοι. Εάν δει κάποιος τις καμπύλες βλέπει ότι αυτή ανεβαίνει στις ηλικίες άνω των 65 ετών».

Παράλληλα συνέχισε λέγοντας πως πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους τηρώντας τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης, να φοράμε μάσκα, να πλένουμε τα χέρια μας. Ακόμη, πρέπει να τους δείχνουμε το ενδιαφέρον μας καλώντας τους στο τηλέφωνο, ή κάνοντας κλήση χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. «Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους, να αποφεύγουν τον συνωστισμό», τόνισε. Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε και στις υψηλές θερμοκρασίες, επαναλαμβάνοντας πως τις ημέρες του καύσωνα θα πρέπει να μειώσουμε τη σωματική δραστηριότητα και να πίνουμε νερά.

Χαρδαλιάς: H δεύτερη φάση της πανδημίας εξελίσσεται ομαλά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τη σκυτάλη στη σημερινή ενημέρωση από τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου που ήταν στη θέση του Σωτήρη Τσιόδρα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως η δεύτερη φάση της πανδημίας εξελίσσεται ομαλά. Σε γενικές γραμμές και στις εκκλησίες και στις πλαζ, οι κανόνες κρατήθηκαν.

Για την εικόνα στο λεωφορείο που πήγαινε από Ελληνικό – Σαρωνίδα, είπε ότι δεν μπορεί η Αστυνομία να είναι παντού και να ελέγχει, αλλά χρειάζεται να το φροντίζουμε εμείς οι ίδιοι. Από αύριο Δευτέρα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, την Κρήτη και την Εύβοια.

Για τα σχολεία

Την προηγούμενη Δευτέρα επέστρεψε η Γ΄Λυκείου στα θρανία χωρίς προβλήματα. Αύριο επιστρέφουν οι μαθητές της β΄ Λυκείου και του γυμνασίου. Εξακολουθεί να υφίσταται η τηλεκπαίδευση όπου κρίνεται απαραίτητο.

Για το Ραμαζάνι των Μουσουλμάνων

Στις 24 Μαΐου είναι η μεγάλη εορτή των Μουσουλμάνων. Φέτος δεν θα υπάρξει ανάλογη γιορτή όπως πέρυσι. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να αποφεύγονται οι μαζικές συναθροίσεις για να γίνει η προσευχή για τη λύση του Ραμαζανιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments