Άποψη

Ανασχηματισμός τώρα, από Κυριάκο και Αλέξη

Ανασχηματισμός τώρα, από Κυριάκο και Αλέξη
Την ανάγκη ανασχηματισμού τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ο Γιάννης Αντύπας μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr.
Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον τα σενάρια για εκλογές και ανασχηματισμό. Βασικά στο μυαλό μου λειτουργούν σαν αγχολυτικά, καθώς δε θέλω να διαβάζω μόνο για τον κορωνοϊό, για νεκρούς και ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις ΜΕΘ όλου του κόσμου. Οπότε, προτιμώ να διαβάζω πολιτικές ειδήσεις. Προσωπικά θεωρώ τον ανασχηματισμό επιβεβλημένο και τις εκλογές περιττές. Υπάρχουν υπουργοί που δεν κατάφεραν να πιάσουν ρυθμό. Παρότι βρίσκονται στο γήπεδο, στο παρκέ ή το χορτάρι (όπως και ότι προτιμάτε), είναι σαν να παρακολουθούν το ματς από τις εξέδρες. Από εκεί και πέρα, όμως, κανείς δεν αμφισβητεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντίθετα, η ικανοποίηση των πολιτών για τον τρόπο με τον αντιμετώπισε τον ιό εκδηλώνεται σε κάθε δημοσκόπηση. Κανείς δε θα τον κατηγορήσει για έκτακτα μέτρα μετά την πανδημία. Κανείς δε θα ισχυριστεί πως δεν έχει τη νομιμοποίηση.
Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για τέσσερα χρόνια για να αντιμετωπίζουν κρίσεις και να αξιοποιούν ευκαιρίες. Αν ήταν να κάνουμε εκλογές κάθε φορά που τα πράγματα αλλάζουν, πότε προς το καλύτερο και συνήθως προς το χειρότερο, δε θα κάναμε άλλη δουλειά. Θα είχαμε όλοι από μία κάλπη στα σπίτια μας. Και λέω… «στα σπίτια», επηρεασμένος από την τεράστια περιουσία ορισμένων πολιτικών, αλλά δε θα επεκταθώ στο θέμα. Εκτιμώ, λοιπόν, ότι οι εκλογές είναι αχρείαστες. Αντίθετα, ο ανασχηματισμός έχει λογική. Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να δοκιμάσει τον πάγκο του και να αναζητήσει νέους άσους της πολιτικής.
Θα μου πείτε πού να βρεις… Πίου τέτοια εποχή; Δε μπορεί κάτι θα υπάρχει. Και δεν αναφέρομαι, προφανώς, στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Ούτε οι ίδιοι είναι ηλίθιοι, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα σχετικά δημοσιεύματα πιστεύω πως απλά εκφράζουν τους μύχιους πόθους των συντακτών τους. Για να έχουν κάτι να λένε. Να έχουν για κάτι να κατηγορούν τους άλλους. Στη χώρα υπάρχει πολιτικό και επιστημονικό προσωπικό που είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού. Και όχι μόνο. Είναι και στη διάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί, θεωρώ ότι ανασχηματισμό πρέπει να κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας.
Είναι νέος, ο κόσμος τον γουστάρει, μπορεί να γράψει πολιτική ιστορία. Όχι, όμως, με συμβούλους που τον βάζουν συνεχώς απέναντι. Με συμβούλους οι οποίοι ανακαλύπτουν συνεχώς εχθρούς. Όχι ότι δεν υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές. Ποτέ δεν πίστευα ότι όλοι είναι ίδιοι. Στις κοινωνίες υπάρχουν συγκρούσεις. Έτσι προχωρούν. Και έτσι υποχωρούν. Τη διαφορά κάνουν οι ομάδες. Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν τους ηγέτες. Και για αυτό Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έχουν συμφέρον να βρουν τους καλύτερους. Αυτό συμφέρει και τους πολίτες. Στο αγώνα πρέπει να είναι οι καλύτεροι, ώστε η εξέδρα να απολαμβάνει το ματς. Με τις απαραίτητες αποστάσεις, βεβαίως. Και δεν εννοώ το 1,5 μέτρο. Εννοώ την ανάγκη να υπάρχουν φίλαθλοι και όχι οπαδοί. Πολίτες που κρίνουν και όχι φανατικοί, που δεν βλέπουν πέρα από τις ιδεοληψίες τους.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσαν να μιλήσουν και να συντονίσουν τις κινήσεις τους. Να φρεσκάρουν τις ομάδες τους ενόψει του καλοκαιριού, ώστε οι πολίτες να απολαύσουν ένα καλοκαίρι κανονικότητας και οι πολιτικοί που θα φορέσουν τις νέες τους… φανέλες να έχουν χρόνο να προετοιμαστούν. Γιατί το «πρωτάθλημα» 2020- 2021 θα είναι δύσκολο και κρίσιμο. Δεν προσφέρεται για πειραματισμούς. Δεν αποκλείεται μέχρι και η… Εθνική Ελλάδος να χρειαστεί να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments