Αθλητισμός

Σκωτία πρωτάθλημα: Για 9η συνεχόμενη φορά πρωταθλήτρια η Σέλτικ

Σκωτία πρωτάθλημα: Για 9η συνεχόμενη φορά πρωταθλήτρια η Σέλτικ
Σκωτία πρωτάθλημα: Η Σέλτικ είναι και επίσημα πρωταθλήτρια στη Σκωτία για ένατη συνεχόμενη φορά, ενώ η Χαρτς υποβιβάστηκε μετά την απόφαση της σκωτσέζικης Πρέμιερ Λιγκ να διακοπεί πρόωρα το πρωτάθλημα λόγω κορωνοϊού.

Σκωτία πρωτάθλημα: Η Σέλτικ είναι και επίσημα πρωταθλήτρια στη Σκωτία για ένατη συνεχόμενη φορά, ενώ η Χαρτς υποβιβάστηκε μετά την απόφαση της Πρέμιερ Λιγκ να διακοπεί πρόωρα το πρωτάθλημα. Η απόφαση πάρθηκε σήμερα αφού οι 12 ομάδες είχαν αποφασίσει ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η φετινή σεζόν μετά τις δυσκολίες που επέφερε ο κορωνοϊός.

Για να καθοριστούν οι θέσεις επιλέχθηκε το σύστημα του μέσου όρου των κερδισμένων πόντων ανά παιχνίδι (επειδή δεν είχαν όλες οι ομάδες τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών). Έτσι, η μόνη αλλαγή στον πίνακα της βαθμολογίας ήταν ότι η Σεντ Τζόνστον ανέβηκε 6η πάνω από τη Χιμπέρνιαν σε σχέση με τη βαθμολογία της 13ης του Μαρτίου όταν σταμάτησαν οι αγώνες στη Σκωτία.

Η Σέλτικ ήταν 13 πόντους μπροστά από τους Ρέιντζερς όταν η σεζόν διακόπηκε λόγω της πανδημίας και έτσι κατέκτησε το 51ο της πρωτάθλημα. Η Χαρτς υπολειπόταν 4 πόντους της Χάμιλτον, με 24 πόντους διαθέσιμους να κατακτήσει αν ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα κανονικά.

Ίσως, η Χαρτς να έχει ελπίδες να μείνει στην πρώτη κατηγορία αφού έχει δοθεί άδεια να υπάρξει έρευνα αν μπορεί να γίνει μια προσωρινή ανακατάταξη των κατηγοριών και να αυξηθούν οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών.

Ο πίνακας της βαθμολογίας από το BBC Sport

Τι αποφασίστηκε για την ελληνική Superleague

Σέντρα στις 6 και 7 Ιουνίου πρότεινε ο πρόεδρος της Superleague, Μηνάς Λυσάνδρου, κάτι που τελικά εγκρίθηκε ομόφωνα. Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ομάδων της Super League το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαΐου ο κ. Λυσάνδρου κατέθεσε πρόταση για σέντρα στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, το διήμερο 6-7 Ιουνίου. Η επίσημη ανακοίνωση των 14 ομάδων αναφέρει: «Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, η εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ. κ. Κάτια Κοξένογλου εξελέγη ομόφωνα στη θέση της αναπλ. προέδρου του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής. Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, για τις θέσεις 7-14, επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία.

Ομόφωνα προτείνεται ως ημερομηνία έναρξης των Play Off και των Play Out της Super League το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και θα αποσταλεί σχετικό αίτημα προς έγκριση από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς. Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή της Super League στο World Leagues Forum. Η συζήτηση επί των χορηγικών παροχών θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Super League»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments