Αθλητισμός

Serie A: Εγκρίθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο – Ξεκινούν οι ομαδικές προπονήσεις

Serie A: Εγκρίθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο – Ξεκινούν οι ομαδικές προπονήσεις
Serie A: Άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή των ιταλικών ομάδων στα γήπεδα.

Serie A: Άνοιξε ο δρόμος για τις ομαδικές προπονήσεις στην Ιταλία, αφού μετά από πολλές αντιδράσεις και μεγάλη κόντρα ανάμεσα στις ομάδες, τη Λίγκα και τις υγειονομικές αρχές εγκρίθηκε το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο. Ο υπουργός Αθλητισμού επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έδωσε την “άδεια” της στις ομάδες για να ξεκινήσουν τις ομαδικές προπονήσεις αφού «πέρασαν» οι αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Όπως αναφέρεται στον ιταλικό Τύπο, οι παίκτες της Serie A θα κάνουν δύο τεστ τις πρώτες δύο ημέρες, στη συνέχεια θα ακολουθεί ένα κάθε 14μέρες, ενώ θα υποβάλλονται και σε αιματολογικές εξετάσεις. Υπενθυμίζεται, πως η βασική διαφωνία που είχε παρατηρηθεί αφορούσε τη σύσταση για υποχρεωτική καραντίνα όλης της ομάδας για 15 μέρες στην περίπτωση που εμφανιζόταν κρούσμα κορωνοϊού. Ακόμα βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό τι προβλέπει το πρωτόκολλο.

Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί και πάλι στη χώρα από τους αριθμούς των νέων νεκρών και κρουσμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών είναι 226.699. Οι νεκροί έφτασαν τους 32.169. Παράλληλα, 129.401 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 225.886 και είχαν χάσει την ζωή τους 32.007 άνθρωποι ενώ 127.326 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 162 άνθρωποι και καταγράφηκαν 813 νέα κρούσματα. 2.075 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 716 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 9.991 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 54.422 ανθρώπους έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκε με 362 περισσότερα κρούσματα. Παρουσιάζει αύξηση και ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 63 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 75 λιγότεροι από χθες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments