Οικονομία

e-ΕΦΚΑ συντάξεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής για το μήνα Ιούνιο

e-ΕΦΚΑ συντάξεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής για το μήνα Ιούνιο
e-ΕΦΚΑ συντάξεις: Τροποποιήθηκε το πρόγραμμα προπληρωμής των συντάξεων του μηνός Ιουνίου 2020, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

e-ΕΦΚΑ συντάξεις: Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε την τροποποίηση του προγράμματος προπληρωμής των συντάξεων του μηνός Ιουνίου 2020, έχοντας ως σκοπό την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα Mηχανήμτα Αυτόματης Ανάληψης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης  επισημαίνονται τα εξής παρακάτω:

Οι συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες και ΟΤΕ, θα καταβληθούν:

  • Στις 22 Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 25 Μαΐου 2020, ημέρα Δευτέρα, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα καταβληθούν στις 27 Μαΐου 2020, ημέρα Τετάρτη.
  • Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 29 Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή.

Παράλληλα στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρη Ζαριφόπουλος  να εξηγεί το σύστημα των ηλεκτρονικών εγγραφών των παιδιών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά αλλά και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν αρχικά κατά την εφαρμογή του συστήματος αλλά και το πως θα γίνονται ψηφιακά οι συναλλαγές των πολιτών με ΚΕΠ, ΔΥΟ και ΕΦΚΑ:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments