Άποψη

Πλειοψηφία έχουν ό,τι θέλουν κάνουν

Πλειοψηφία έχουν ό,τι θέλουν κάνουν
Για τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής που ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis γράφει στο blog του στο pagenews.gr ο Σπύρος Γκουτζάνης. Τι αναφέρει για Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα;
Από την στιγμή που η Νέα Δημοκρατία -όπως και το Κίνημα Αλλαγής-, διατύπωσαν την άποψη ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, έχασαν την όποια αξιοπιστία είχαν ή θα μπορούσαν να έχουν στη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Το συμπέρασμα είναι ότι παντού στον κόσμο η Novartis εξαγόραζε πολιτικούς ή έστω υπηρεσιακούς παράγοντες του δημοσίου για να προωθεί τα συμφέροντά της εκτός από την Ελλάδα, όπου οι αδιάφθοροι και αμέμπτου ηθικής πολιτικοί μας και οι διοικητικοί παράγοντες αρνήθηκαν.

Από εκεί και μετά τελειώνει η συζήτηση μαζί τους.

Φυσικά κανείς δεν καταδικάζεται δίχως στοιχεία, αλλά και εκείνοι πρέπει να αποφασίσουν ή ήταν λαμόγια και συμμετείχαν στο φαγοπότι ή είναι ανόητοι και δεν καταλάβαιναν το φαγοπότι που γινόταν οπότε έχουν μόνο την πολιτική ευθύνη. Αλλά και το να είσαι ανόητος και πολιτικά υπεύθυνος για την απώλεια δημοσίου χρήματος δεν είναι λίγο. Κάπως έτσι εφηύραν την θεωρία της συνωμοσίας.
Εν ολίγοις δεν υπάρχει σκάνδαλο υπάρχει μόνο συνωμοσία για την παραπομπή κάποιων πολιτικών επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Στο στόχαστρο βρέθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Και αφού δεν προέκυψαν στοιχεία που να θεμελιώνουν την σκευωρία, τώρα διευρύνουν το κατηγορητήριο. Γιατί όχι; Πλειοψηφία στην Βουλή έχουν ότι θέλουν κάνουν. Στο τέλος θα τον παραπέμψουν στο Ειδικό Δικαστήριο για απλήρωτες κλήσεις.

Από την πλευρά της ΝΔ πίσω από όλη αυτή την μεθόδευση είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Στόχος του δεν είναι τόσο ο Παπαγγελόπουλος αλλά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν του έκανε την χάρη να βάλλει την πλειοψηφία του να παραπέμψει τον Τσίπρα σε προανακριτική και έτσι ο πρώην πρωθυπουργός -που διακατέχεται από  εχθροπάθεια εναντίον της αριστεράς- προσπαθεί να πιέσει τον Παπαγγελόπουλο για να στραφεί ο πρώην υπουργός κατά του Τσίπρα. Παραμύθια. Αυτό που δεν του συγχωρεί είναι ότι τον νίκησε στις εκλογές του 2015, και ξανά στο δημοψήφισμα παρότι έκανε ότι μπορούσε -βάστα Σόιμπλε, Γερούν γερά φώναζαν οι δικοί του- για να τον κάνουν αριστερή παρένθεση και τον οδήγησε στη παραίτηση και στην αποστρατεία. Όσο για τον πρωθυπουργό, δεν του έδωσε την θέση του Επιτρόπου, δεν τον έκανε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον παρακολουθεί από μακριά να κυνηγά τον Παπαγγελόπουλο…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments