Ελλάδα

Καιρός: Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού

Καιρός: Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού
Καιρός: Από τον καύσωνα των 40 και 41 βαθμών, μέσα σε ένα 24ωρο θα περάσουμε σε συνθήκες κακοκαιρίας, με πτώση θερμοκρασίας που θα φτάσει τους 15, ενδεχομένως και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Υποχωρεί πλέον το κύμα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επηρέασε την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, δίνοντας τη θέση του σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό του καιρού, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας έως δέκα βαθμών με δεκαπέντε βαθμών κελσίου. Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς, στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς, βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Από αύριο Πέμπτη ο καιρός αλλάζει με βροχές από τα δυτικά και τα βόρεια και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά που από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις βραδινές ώρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6και στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα επανέλθει σε σχεδόν κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments