Άποψη

Λεφτά δεν υπάρχουν

Λεφτά δεν υπάρχουν
Η κυβέρνηση μοιράζει λεφτά και η αντιπολίτευση ζητάει να δοθούν περισσότερα. Ο Σπύρος Γκουτζάνης από το blog του στο pagenews.gr αναρωτιέται πως είναι αυτός που θα πληρώσει στο τέλος τον λογαριασμό.

Περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το αίτημα είναι σωστό. Σταθερά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά τους τρεις μήνες της υγειονομικής κρίσης να γίνουν προσλήψεις στην Υγεία. Η ανάγκη ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος, μετά τον κορωνοϊό, δεν αμφισβητείται πλέον.

Βέβαια η αναγνώριση των νεοφιλελεύθερων είναι υποκριτική και ευκαιριακή, αλλά αυτή είναι άλλης τάξεως συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση το αίτημα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σωστό. Όπως σωστό είναι ότι θα πρέπει το κράτος να στηρίξει την οικονομία που πλήττεται από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και κυρίως την εργασία και τους μικρομεσαίους. Το ερώτημα είναι πού θα βρεθούν τα χρήματα;

Η απάντηση που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση, ήταν από την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, του γαλαντόμου τώρα Ευκλείδη Τσακαλώτου -που με περισσή υπεροψία ειρωνεύεται τον Χρήστο Σταϊκούρα στις ανακοινώσεις του- είχε φθάσει σε τραγελαφικές καταστάσεις, να φορολογεί από το 70% μέχρι 85% του εισοδήματος ορισμένων επαγγελματικών κλάδων. Αυτή είναι και τώρα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί τα μέτρα στήριξης της οικονομίας μπορεί να είναι εμπροσθοβαρή ή να εφαρμοστούν σταδιακά -και ως προς αυτό ίσως είναι σωστή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-, αλλά αργά ή γρήγορα πάλι θα έλθει ο λογαριασμός και κάποιος θα πρέπει να τον πληρώσει.

Η ΝΔ εκμεταλλεύεται την κρίση για να μοιράσει χρήματα στις δικές της πελατείες και πολιτικούς φίλους, από τους ιδιοκτήτες ΚΕΚ -άλλο αν ναυάγησε το voucher- μέχρι τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ για να την λιβανίζουν. Και γι αυτό γίνεται αναξιόπιστος ο πρωθυπουργός όταν καλεί την κοινωνία να επιδείξει ωριμότητα και συλλογικότητα, όπως και με την υγειονομική κρίση. Αυτή η συμπεριφορά της νεοφιλελεύθερης ΝΔ δίνει μία ευκαιρία για αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν τον απαλλάσσει από την υποχρέωση να καταθέσει ένα σοβαρό σχέδιο που να απαντά στο κύριο ερώτημα: που θα βρεθούν τα χρήματα και ποιος εν τέλει και με ποιο τρόπο θα πληρώσει τον λογαριασμό; Γιατί αν υπαινίσσεται ότι λεφτά υπάρχουν δεν πείθει κανέναν…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments