Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα: Δύο νέα κρούσματα και 31 ασυμπτωματικοί φορείς τις τελευταίες 24 ώρες

Κορωνοϊός Κίνα: Δύο νέα κρούσματα και 31 ασυμπτωματικοί φορείς τις τελευταίες 24 ώρες
Κορωνοϊός Κίνα: Τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκαν δύο νέα κρούσματα και 31 ασυμπτωματικοί φορείς, σε σχέση με τους 16 της προηγουμένης ημέρας.

Κορωνοϊός Κίνα: Οι αρμόδιες αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, σε σχέση με την προηγουμένη ημέρα που καταγράφηκαν πέντε. Παράλληλα εντοπίστηκαν ακόμη 31 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού, αριθμός αυξημένος από τις 16 για τις οποίες γινόταν λόγος την προηγουμένη ημέρα.

Επίσης στη μία από τις δύο περιπτώσεις ο ιός μεταδόθηκε εγχωρίως, στη Σαγκάη, ενώ εντοπίστηκε επίσης ένα «εισαγόμενο» κρούσμα. Έτσι ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο  κορωνοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2019 ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού επί συνόλου 82.967 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Τουρκία

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων, για πρώτη φορά από τις 25 Μαρτίου, έπεσε κάτω από 1.000, ενώ καταγράφηκαν 972 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον αριθμό του συνόλου των κρουσμάτων σε 152.587 από την αρχή της κρίσης, καθώς και 23 θάνατοι από κορωνοϊό με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων να έχει φτάσει στους 4.222  Παράλληλα, ο αριθμός των αποθεραπευθέντων στην Τουρκία έφτασε τις 113.987 καθώς το τελευταίο 24ωρο άλλοι 1.092 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Επίσης ο Κοτζά τόνισε ότι η τουρκική κοινωνία σε μεγάλο βαθμό τήρησε τα μέτρα κατά του κορωνοιού αλλά τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα λήξει η επιδημία αναφέρει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Αναφορικά με τη νέα απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Τουρκία που θα ισχύσει κατά τις ημέρες της εορτής του Μπαϊραμιού, από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι, «αν πάρουμε τα μέτρα μας τώρα, θα δούμε τα αποτελέσματα αργότερα. Δεν γνωρίζουμε πόσο θα συνεχίσει ο αγώνας κατά του ιού, γι’αυτό σχεδιάζουμε τη ζωή μας σε συνδυασμό με ορισμένα μέτρα». Ο Κοτζά ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας για χρήση κατά την μετακίνηση μεταξύ πόλεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments