Διεθνή

Βουλγαρία κορωνοϊός: Ανοίγει τα σύνορά της – Αναλυτικά ποιους αφορά

Βουλγαρία κορωνοϊός: Ανοίγει τα σύνορά της – Αναλυτικά ποιους αφορά
Βουλγαρία κορωνοϊός: Η χώρα προχώρησε σε κατάργηση της απαγόρευσης εισόδου ταξιδιωτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της ζώνης Σένγκεν. Δείτε παράλληλα ποιοι εξαιρούνται.

Βουλγαρία κορωνοϊός: Σύμφωνα με ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές, η χώρα προχώρησε σε κατάργηση της απαγόρευσης εισόδου ταξιδιωτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της ζώνης Σένγκεν. Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως η άρση της απαγόρευσης καλύπτει επίσης το Σαν Μαρίνο, την Ανδόρρα, το Μονακό και την Πόλη του Βατικανού. Παράλληλα γνωστοποίησε πως οι άνθρωποι που φθάνουν στη Βουλγαρία θα συνεχίσουν να μένουν για 14 ημέρες σε καραντίνα αναφέρει το Reuters.

Αυτοί θα εξαιρούνται από την 14ημερη καραντίνα

  • Η καραντίνα των 14 ημερών δεν θα ισχύει πλέον για τους Βούλγαρους πολίτες και για τους πολίτες άλλων χωρών της ΕΕ που ταξιδεύουν για ανθρωπιστικούς λόγους και γι’ αυτούς που είναι «αντιπρόσωποι εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων».
  • Παράλληλα η καραντίνα  δεν θα ισχύει επίσης για πρόσωπα που σχετίζονται άμεσα με τις κατασκευές, τη συντήρηση, τη λειτουργία και τη διασφάλιση της ασφάλειας βουλγαρικών υποδομών στρατηγικής και κρίσιμης σημασίας, ανέφερε το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η Βουλγαρία ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Ελλάδα και τη Σερβία να χαλαρώσουν από την 1η Ιουνίου μερικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν για να περιορισθεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Βρετανία

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις, η Βρετανία θα επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, στο πλαίσιο της πρόληψης για την μη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα. «Όσοι φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα» προκειμένου να περιοριστεί το ποσοστό μετάδοσης της covid-19, εξήγησε ο Λιούις μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Προφανώς οι Βρετανοί πολίτες που θα επιστρέφουν θα μπορούν να παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Οι επισκέπτες να είναι προετοιμασμένοι για μια καραντίνα 14 ημερών» τόνισε χαρακτηριστικά

Παράλληλα το μέτρο θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τον Λιούις, καθώς θα προχωρά η σταδιακή άρση του lockdown στη Βρετανία, που αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιουνίου. Ο Βρετανός υπουργός διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν προβλέπονται εξαιρέσεις για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες με μικρό ποσοστό κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ποιοι εξαιρούνται

Ωστόσο από την καραντίνα θα εξαιρούνται οι οδηγοί φορτηγών που πραγματοποιούν διεθνή δρομολόγια και το ιατρικό προσωπικό, όπως και οι Ιρλανδοί. Εξάλλου ούτε οι ταξιδιώτες από τη Γαλλία θα υποβάλλονται σε καραντίνα, όπως άφησαν πρόσφατα να εννοηθεί Παρίσι και Λονδίνο. Τις λεπτομέρειες του μέτρου αυτού θα παρουσιάσει η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ στη διάρκεια της ημερήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί και η οποία σήμερα είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας).

Τα πρώτα βήματα για το άνοιγμα συνόρων έγιναν μετά την τετραμερή τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την άρση των περιοριστών μέτρων την 1η Ιουνίου-Δείτε παράλληλα το παρακάτω βίντεo:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments