Διεθνή

Σεισμός στο Μεξικό: Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ

Σεισμός στο Μεξικό: Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ
Σεισμός στο Μεξικό: Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 173 χλμ νοτιοανατολικά του Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο.

Σεισμός στο Μεξικό: Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα 22 Μαΐου, στο Μεξικό, μεγέθους 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Ειδικότερα, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 173 χλμ νοτιοανατολικά του Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο. Παράλληλα όπως ανέφερε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν τα δέκα χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι μια προηγούμενη σεεισμική δόνηση 5,6 βαθμών σημειώθηκε πριν περίπου 4 μήνες  στην νότια Πολιτεία Οαχάκα του Μεξικού, κοντά στο Σαλίνα Κρους,  όπως  είχε ανακοινώσει το μεξικανικό εθνικό σεισμολογικό κέντρο. Ο σεισμός έγινε αισθητός ως τη μεξικανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Επιπλέον δεν υπήρξαν  θύματα ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής. Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) από την πλευρά του εκτίμησε ότι η δόνηση αυτή ήταν ισχύος 5,3 βαθμών. Tο επίκεντρό του σεισμού εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα νότια του Ιξτεπέκ. Ακολούθησαν δε  δύο πολύ δυνατοί μετασεισμοί μεγέθους 4,9 και 4,3 Ρίχτερ, μέσα σε διάστημα 11 λεπτών.

Σεισμοί και στην Ελλάδα

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις συνεχίζουν να ταρακουνούν το νησί της Κρήτης, αφού το πρωί της Παρασκευής 22 Μαΐου, σημειώθηκε άλλος ένας σεισμός 4,6 Ρίχτερ. Ειδικότερα, το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού, 78 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, και το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 2 χιλιόμετρα.  Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 5 Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη, το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 110 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας.  Χθες, σημειώθηκε ξανά σεισμός στις 05:12 ώρα Ελλάδος και σε απόσταση 452 χιλιόμετρα νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 77 χιλιόμετρα νότια/νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης είχε κουνηθεί ξανά το νησί. Ο σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Τρίτης. Ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια από το νησί και 102 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το εστιακό βάθος ήταν δυο χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός στη νότια πλευρά του νησιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments