Άποψη

Οι παπαγάλοι μιλούν αλλά δεν σκέφτονται

Οι παπαγάλοι μιλούν αλλά δεν σκέφτονται
O Σπύρος Γκουτζάνης μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr τάσσεται αντίθετος με όσους θεωρούν ή θέλουν να θεωρούν πως το ΚΙΝΑΛ θα συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον Γιάννη Πρετεντέρη που έστειλε την Φώφη Γεννηματά στο κωμμωτήριο (και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δικαιολογημένα τον αποκάλεσε παπαγάλο), πήραν την σκυτάλη οι υπόλοιποι συστημικοί “δημοσιογράφοι” αφενός για να τον υπερασπιστούν, όσο γίνεται τέλος πάντων, αλλά κυρίως για να υποστηρίξουν την επίθεση στο ΚΙΝΑΛ.

Η λογική τους είναι απλή, στην πραγματικότητα απλοϊκή: Εάν το ΚΙΝΑΛ θέλει να επιβιώσει τότε θα πρέπει να χαράξει διακριτή πορεία και κάνει διμέτωπο αγώνα απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο, προσθέτουν οι ίδιοι στρέφεται μόνο κατά της ΝΔ, τότε έχουν δίκιο να το ταυτίζουν -οι κατά Φώφη παπαγάλοι- με τον ΣΥΡΙΖΑ ή να το εμφανίζουν σαν μελλοντικό υποπόδιο, συμπλήρωμα ή οτιδήποτε άλλο της Κουμουνδούρου.

Αδαείς δεν είναι οι παπαγάλοι, κουτοπόνηροι όμως είναι και κυρίως διακατέχονται από το ίδιο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος που αναπαράγει συνθήκες κοινωνικού και πολιτικού διχασμού. Και γι αυτό κάνουν ότι ξεχνούν. Κατ αρχήν ότι σε όλη την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία το ΚΙΝΑΛ στρεφόταν μονομερώς εναντίον του. Σε σημείο που στα τηλεοπτικά πάνελ δεν ξεχώριζαν τα στελέχη της ΝΔ από εκείνα του ΚΙΝΑΛ, και χρειάζονταν τα ταμπελάκια από κάτω με την ταυτότητά τους. Τα ίδια τα στελέχη και η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δικαιολογούσαν την στάση τους με το επιχείρημα ότι “δεν ταυτιζόμαστε με τη ΝΔ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση σε αυτόν ασκούμε κριτική”.

Τότε, οι ίδιοι σημερινοί παπαγάλοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα με το επιχείρημα αυτό, δεν ζητούσαν τότε από το ΚΙΝΑΛ να κάνει διμέτωπο. Τους ήταν αρκετό μέσα στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος ότι το ΚΙΝΑΛ στρεφόταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που έτσι ήταν απολύτως απομονωμένος και χωρίς συνομιλητές στο πολιτικό σύστημα. Τώρα αντίθετα, λένε ότι το επιχείρημα του ΚΙΝΑΛ “ότι ασκεί κριτική στην κυβέρνηση δεν είναι αρκετό” γιατί ο περισσότερος κόσμος συμφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την δική τους συμφωνία την έκαναν πολιτική συμφωνία της πλειονότητας με τον πρωθυπουργό και εξέδωσαν και οδηγία ότι θα πρέπει αν θέλει κανείς να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροατήριο να συμπλέει και με το επιτελικό κράτος.

Οι παπαγάλοι κάνουν ότι ξεχνούν τη μοίρα που είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε προσέγγιση, προσωπική δική του με τον κ. Θεοδωράκη και της ΝΔ με το Ποτάμι. Υπάρχουν ακόμη τα στιγμιότυπα από τις ανταλλαγές επισκέψεων στα συνέδρια των κομμάτων και σε κοινές πολιτικές εκδηλώσεις με τις αναφορές στα κοινά στοιχεία και κυρίως στην συμφωνία τους με την “κοινή λογική” κλπ. Μέχρι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαφάνισε το Ποτάμι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ίδιο επιδιώκει και με το ΚΙΝΑΛ. Είναι χαρακτηριστικές οι κινήσεις του στην αρχή της χρονιάς όταν απέρριψε την συνολική συνεννόηση για τον εκλογικό νόμο -που θα δημιουργούσε προοπτική συγκυβέρνησης- και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στο ίδιο πλαίσιο είναι και οι φήμες για προσέγγιση στελεχών του ΚΙΝΑΛ. Οι παπαγάλοι στην πραγματικότητα πιέζουν το ΚΙΝΑΛ για μία συμπεριφορά έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη παρόμοια με εκείνη που οδήγησε το Ποτάμι στη εξαφάνιση.

Η επιχειρηματολογία τους είναι γεμάτη εμπάθεια διαστρέβλωση του πρόσφατου παρελθόντος και λογικά σφάλματα. Αλλά ως γνωστόν οι παπαγάλοι μπορούν να μιλήσουν αλλά όχι και να σκεφτούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments