Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: 1001 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – «Σε άλλο κόσμο» ο Μπολσονάρο

Βραζιλία κορωνοϊός: 1001 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – «Σε άλλο κόσμο» ο Μπολσονάρο
Βραζιλία κορωνοϊός: Την ώρα που στη χώρα ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ο πρόεδρος Μπολσονάρο πιέζει για την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στην κανονικότητα.

Βραζιλία κορωνοϊός: Η Βραζιλία ξεπέρασε χθες την Ρωσία σε αριθμό κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, έχοντας καταγράψει συνολικά 330.890 περιπτώσεις μολύνσεις του ιού. Πλέον η λατινοαμερικάνικη χώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων της Covid-19, πίσω από τις ΗΠΑ. Η χώρα κατέγραψε χθες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο 1.001 νέους θανάτους εξαιτίας του ιού, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων σε 21.048, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός – κρουσμάτων και θανάτων – είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής κινείται αργά στη διεξαγωγή τεστ.

Το… βιολί του ο Μπολσονάρο

Πίεση για την επανέναρξη του ποδοσφαίρου στη Βραζιλία εξακολουθεί να ασκεί ο Ζαΐρ Μπολσονάρου. Ο πρόεδρος της χώρας είναι αντίθετος με τα σκληρά περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και, όπως δηλώνει, δεν θέλει να σταματήσει η δραστηριότητα ενώ όπως αποκάλυψε το περιοδικό «Lance», ο κ. Μπολσονάρου συναντήθηκε στη Μπραζίλια με τον δήμαρχο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Μαρσέλο Κριβέλα, και του ζήτησε να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

«Ελπίζω να επιτρέψει στο ποδόσφαιρο να επιστρέψει στην πολιτεία του. Οι παίκτες το θέλουν. Είναι στα χέρια του», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments