Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: 965 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – 22.013 ο συνολικός απολογισμός

Βραζιλία κορωνοϊός: 965 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – 22.013 ο συνολικός απολογισμός
Βραζιλία κορωνοϊός: Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εξελίσσεται η πανδημία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, καθώς για ακόμη ένα 24ωρο ο απολογισμός των θυμάτων παραμένει αρκετά υψηλός.

Βραζιλία κορωνοϊός: Οι αρχές της Βραζιλίας κατέγραψαν χθες 965 νέους θανάτους εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων σε 22.013, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Η χώρα έχει εντοπίσει συνολικά 347.398 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο, 16.508 επιπλέον από την Παρασκευή, όταν ξεπέρασε τη Ρωσία, περνώντας στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε αριθμό μολύνσεων πίσω από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός – κρουσμάτων και θανάτων – πιστεύεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία, καθώς η λατινοαμερικάνικη χώρα κινείται αργά στη διεξαγωγή τεστ.

Ο Μπολσονάρου αμφισβητεί συνεχώς τα μέτρα περιορισμού

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσοστό τήρησης των μέτρων περιορισμού, που μετράται από το σήμα των κινητών τηλεφώνων, είναι σε σταθερή μείωση εδώ και ένα μήνα, καθώς ο κορωνοσκεπτικιστής ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν έχει σταματήσει να αμφισβητεί τα περιοριστικά μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήτες κρατιδίων.

Το μερίδιο των κάτω των 60 ετών στους θανάτους που συνδέονται με τον κορωνοϊό, που ήταν 19% στις αρχές Απριλίου, έφθασε το 31% αυτή την εβδομάδα, καθώς η χώρα πέρασε την περασμένη Τρίτη για πρώτη φορά το όριο των 1.000 θανάτων την ημέρα και η καμπύλη επιταχύνεται. Η Βραζιλία θρηνεί επισήμως 22.013 θανάτους.

Το υπουργείο Υγείας δεν παρέχει πληροφορίες για τις ηλικίες των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί. Τα επίσημα στοιχεία για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι σε μεγάλο βαθμό υποεκτιμημένα, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως είναι τουλάχιστον 15 φορές κατώτερα της πραγματικότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments