Ελλάδα

Άνοιγμα εστίασης: Γέμισαν κόσμο τα καφέ με αντισηπτικά και μάσκες

Άνοιγμα εστίασης: Γέμισαν κόσμο τα καφέ με αντισηπτικά και μάσκες
Άνοιγμα εστίασης: Αρκετός κόσμος πήγε στις καφετέριες την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας τους μετά το τέλος της καραντίνας.

Άνοιγμα εστίασης: Μετά τις 4 Μαΐου που η χώρα βγήκε από την καραντίνα υπάρχει σταδιακή άρση των μέτρων. Κάθε εβδομάδα ανοίγουν ορισμένοι κλάδοι με στόχο να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα. Φυσικά η ζωή μας θα γίνει όπως ήταν πριν τον κορωνοϊό μόνο όταν θα βρεθεί το εμβόλιο που θα δώσει τέλος στην περιπέτεια που έχει μπει όλος ο κόσμος. Σήμερα 25 Μαΐου επαναλειτούργουν τα μαγαζιά εστίασης. Μπορεί να είναι νωρίς και αρκετός κόσμος να βρίσκεται στη δουλειά του, αλλά αυτό δεν μπόδισε τα καφέ να γεμίσουν κόσμο.

Από νωρίς το πρωί οι καφετέριες στο Κολωνάκι άνοιξαν τις πόρτες τους και αρκετός κόσμος επέλεξε να πιει τον καφέ του στην περιοχή. Φυσικά ακόμα και αυτή η απλή καθημερινή συνήθεια έχει προσαρμοστεί στην εποχή. Τα τραπέζια έχουν αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ το καθένα έχει αντισηπτικό για τους πελάτες του. Παράλληλα οι σερβιτόροι καλούνται να φοράνε μάσκα και γάντια.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση καθώς αρκετοί βρίσκονται στις δουλειές τους και αργότερα, όταν θα έχουν σχολάσει, δεν θα χάσουν την ευκαιρία για έναν απογευματινό καφέ με φίλους. Θυμίζουμε ότι μαζί με τα καφέ έχουν ανοίξει και τα εστιατόρια. Οι ιδιοκτήτες ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος καθώς οι επιχειρήσεις τους ήταν από τις πρώτες που έκλεισαν με κρατική εντολή.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Αναλυτικά τα μέτρα που καλούνται να εφαρμόσουν τα καταστήματα εστίασης είναι τα εξής:

  • Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ταυτόχρονα στο κατάστημα ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2 τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας και όχι ανά 3 τ.μ. που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
  • Σε κάθε τραπέζι μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα και όχι 4 που προβλεπόταν αρχικά. Δεν υπάρχει όριο όταν πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα τέκνα.
  • Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών θα είναι οι ακόλουθες: α) όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,70 μ., β) όταν τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στο 1,10 μ. και γ) όταν τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται σε 1,70 μ. Αρχικά προβλεπόταν απόσταση μεταξύ των τραπεζιών τουλάχιστον 2 μέτρα.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικός ημιυπαίθριος χώρος όταν τουλάχιστον μία πλευρά αυτού βρίσκεται σε επαφή με εξωτερικό χώρο ή αίθριο που μπορεί να αφαιρεθεί. Σε περίπτωση που ανοίγει η οροφή ενός χώρου, τότε μπορεί όλος αυτός να αξιοποιηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments