Πως Να

Πως να ανανεώσετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας ενόψει καλοκαιριού

Πως να ανανεώσετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας ενόψει καλοκαιριού
Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τι καλύτερο απ' το να περάσετε ευχάριστες ώρες στον κήπο ή το μπαλκόνι σας;

Η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι ξεκίνησε και πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να κάνουν μια ανανέωση είτε στον κήπο είτε στο μπαλκόνι τους. Ειδικά φέτος, λόγω καραντίνας κορωνοϊού, αρκετοί θέλουν να ομορφύνουν το χώρο τους προκειμένου να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους. Τι γίνεται λοιπόν με τη διακόσμηση; Παρακάτω παρουσιάζονται εύκολες λύσεις για μια διαφορετική νότα στους εξωτερικούς χώρους.

Γενικά

Διαχωρισμός του χώρου: Αναφερόμαστε κυρίως σε όσους έχουν βεράντα και τους ενοχλούν τα αδιάκριτα βλέμματα. Με άλλα λόγια βάλτε περίφραξη. Αυτή μπορεί να είναι από ένα απλό πλέγμα μπαλκονιού ή δίχτυ (στην αγορά υπάρχουν άπειρα χρώματα) μέχρι καλάμια bamboo. Για τους πιο μερακλήδες στην αγορά υπάρχουν πέργκολες ξύλινες και καλαμωτές περιφράξεις ή ψάθες. Αν πάλι είσαι από τους τυχερούς και έχεις κήπο, τότε μπορείς να επενδύσεις σε έναν πλαστικό ή ακόμα καλύτερα ξύλινο φράχτη για να οριοθετήσεις τον χώρο σου. Φαίνεται απλό, ίσως και περιττό για κάποιους, όμως πραγματικά ο χώρος αλλάζει μορφή.

Επένδυση στο δάπεδο: Αν θέλετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα στη βεράντα σας αξίζει τον κόπο να βάλετε ένα δάπεδο στο πάτωμα, το οποίο μπορεί να είναι από ξύλο (αν έχετε την οικονομική δυνατότητα) μέχρι απομιμήσεις ξύλου, πλαστικό ή pvc. Αν πάλι έχετε κήπο, μπορείτε να κάνετε δρομάκια με πέτρες, βότσαλα, ξύλο ή πλακάκι. Η τελική εικόνα θα σας ενθουσιάσει.

Διακόσμηση

Στολισμός των επίπλων: Σίγουρα όλοι έχετε κάποια έπιπλα στο μπαλκόνι σας, ακριβά ή φθηνά, καινούργια ή παλιά, δεν έχει σημασία. Ρίξτε πάνω ριχτάρια και όμορφα μαξιλάρια και αμέσως ο χώρος θα πάρει άλλη μορφή. Στρώστε το τραπέζι σας με ένα ιδιαίτερο τραπεζομάντιλο, βάλτε μαξιλάρια με έντονα χρώματα στις καρέκλες και ξαφνικά θα δείτε το μπαλκόνι σας και τον κήπο σας να αποκτά δικό του χαρακτήρα.

Στολισμός δαπέδου: Ρίξτε ένα όμορφο χαλάκι, μεγάλες μαξιλάρες δαπέδου και πουφ. Σε συνδυασμό με τα έπιπλα δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η ώρα της γλάστρας: Ήρθε η στιγμή να αφήσετε την φαντασία σας να οργιάσει! Μικρές, μεγάλες, χρωματιστές όλες επιτρέπονται. Το μπαλκόνι και ο κήπος πρέπει να μας δίνουν χαρά, γι αυτό δε χρειάζεται να υπακούμε σε αυστηρούς κανόνες. Βάλτε λοιπόν τα λουλούδια σας μέσα σε γλάστρες, κασπώ, κανάτες και καλάθια. Στην αγορά υπάρχουν επίσης πανέμορφα καφάσια γι αυτούς που έχουν κήπους και άρα μεγαλύτερο χώρο. Υπάρχουν επίσης γλάστρες κρεμαστές, ζαρντινιέρες πτυσσόμενες ή όχι για να καλύπτουν κάθε ανάγκη. Οι επιλογές άπειρες και κυρίως οικονομικές.

Επένδυση σε μικροαντικείμενα: Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στο μπαλκόνι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά! Έτσι λοιπόν μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε στο χώρο σας κεριά, φαναράκια ηλιακά ή όχι, διακοσμητικά γλάστρας και καλαθάκια. Μία όμορφη κανάτα πάνω στο τραπέζι και δυο-τρία χρωματιστά μπουκάλια θα κάνουν τη διαφορά.

Χρώμα στο χώρο: Είναι η μόνη εποχή του χρόνου που μας βοηθά να πειραματιστούμε χωρίς κανόνες. Επίσης η βεράντα και ο κήπος είναι οι μοναδικοί χώροι που επιδέχονται την υπερβολή. Δεν χρειάζεται να είναι όλα σεταρισμένα και ομοιόμορφα. Βάλτε λοιπόν έντονα χρώματα και τολμήστε τα διάφορα μοτίβα, prints και patterns και τη συνύπαρξή τους. Τίποτα δεν θα σας δώσει μεγαλύτερη χαρά από έναν κήπο ή μια βεράντα που σφύζει από χρώμα και ζωντάνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments