Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: 653 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Πιέσεις από Μπολσονάρου για επιστροφή στην κανονικότητα

Βραζιλία κορωνοϊός: 653 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Πιέσεις από Μπολσονάρου για επιστροφή στην κανονικότητα
Βραζιλία κορωνοϊός: Μπορεί τα τελευταία 24ωρα η καμπύλη να χαμηλώνει ωστόσο ακόμη οι Βραζιλιάνοι μετρούν εκατοντάδες θύματα και νέα κρούσματα, με την πανδημία να αφήνει μέχρι τώρα πίσω της περισσότερους από 22.000 νεκρούς.

Βραζιλία κορωνοϊός: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κατέγραψε άλλους 653 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, αυξάνοντας στα 22.666 το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα που πλέον κατατάσσεται δεύτερη στον κόσμο σε κρούσματα μόλυνσης. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 15.813 στα 363.211.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο πιο βαρύς απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στον πλανήτη, με σχεδόν 100.000 νεκρούς επί συνόλου 1,6 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης, κατά την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Στον… κόσμο του ο Μπολσονάρου

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, εξακολουθεί να ασκεί πίεση για την επανέναρξη του ποδοσφαίρου στην «χώρα της σάμπας». Ο Βραζιλιάνος πολιτικός είναι αντίθετος με τα σκληρά περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και, όπως δηλώνει, δεν θέλει να σταματήσει η δραστηριότητα στην χώρα του.

Όπως αποκάλυψε το περιοδικό “Lance”, ο Μπολσονάρου συναντήθηκε στην Μπραζίλια με τον δήμαρχο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Μαρσέλο Κριβέλα, και του ζήτησε να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. «Ελπίζω να επιτρέψει στο ποδόσφαιρο να επιστρέψει στην πολιτεία του. Οι παίκτες το θέλουν. Είναι στα χέρια του» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο εβδομάδες και μετά από αίτημα του Μπολσονάρου, η ομοσπονδία της Βραζιλίας ανέπτυξε ένα πρωτόκολλο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος (το οποίο θα έπρεπε να είχε αρχίσει στις αρχές Μαΐου), σε συνεργασία με ειδικούς μολυσματικών ασθενειών και αθλητιάτρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments