Πολιτική

Πέτσας σε Τσίπρα: «Αγκαλιά με το λεφτόδεντρο παραμένει ανεύθυνος»

Πέτσας σε Τσίπρα: «Αγκαλιά με το λεφτόδεντρο παραμένει ανεύθυνος»
Πέτσας σε Τσίπρα: Σφοδρή κριτική στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι 2» που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, άσκησε ο Στέλιος Πέτσας.

Πέτσας σε Τσίπρα: Άμεσα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στα όσα ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι 2». Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε την επικαιροποιημένη προγραμματική πρόταση του κόμματος για την αντιμετώπιση της κρίσης και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Πριν στεγνώσει το μελάνι, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγράφει το σενάριο στο αποτυχημένο «Μένουμε Όρθιοι», ολοκληρώνοντας ένα εξίσου αποτυχημένο σίκουελ με τους ίδιους πρωταγωνιστές», ανέφερε ο κ. Πέτσας και προσέθεσε: «Γιατί δεν τα πάει καλά με τους λογαριασμούς. Πότε έρχεται δεύτερος, πότε αντιγράφει ανορθόγραφα, πότε πλειοδοτεί ανεύθυνα και πότε αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Για παράδειγμα:

  • Ζητά 4.000 προσλήψεις στην Υγεία, όταν έχουν ήδη προσληφθεί 4.150. Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απολύσεις;
  • Ζητά σύγκλιση με τον μέσο όρο στην Ευρώπη στις κλίνες ΜΕΘ, ενώ παρέδωσε 557 κλίνες ΜΕΘ που αντιστοιχούν στο μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Δεν άκουσε, ούτε είδε ότι οι κλίνες ΜΕΘ ξεπέρασαν τις 1.000 και ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί να φτάσει το μέσο όρο της Ε.Ε., δηλαδή περίπου 1.200 κλίνες ΜΕΘ.
  • Υπόσχεται μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου τον Ιούλιο.
  • Θυμήθηκε τη σημασία των δημοσίων επενδύσεων στην αντιπολίτευση, ενώ όταν ήταν επί 4,5 χρόνια στην κυβέρνηση υποεκτελούσε συστηματικά – κατά δισεκατομμύρια ευρώ – το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
  • Υπόσχεται «καταβολή των μισθών των εργαζομένων στο 100%», ενώ στην πράξη το «σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε λουκέτα και έκρηξη της ανεργίας. Με τις επιχειρήσεις κλειστές, τους εργαζόμενους να ζουν με επίδομα 544 ευρώ/μήνα για τους επόμενους 4 μήνες, τον τουρισμό και την εστίαση σε παράλυση, την οικονομία σε καραντίνα.
  • Υπόσχεται «πρόγραμμα διακοπών για όλους», ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ. Όχι, δεν ξέχασε τα «διακοποδάνεια», αλλά με το «σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχαν ανοικτά ξενοδοχεία για να πάει κάποιος διακοπές…»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κρίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας «πότε με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης«, πότε με το «παράλληλο πρόγραμμα» και πότε με το «Μένουμε Όρθιοι Ι & ΙΙ», δεν καταφέρνει τίποτα άλλο από το να μένει ίδιος. Και, αγκαλιά με το «λεφτόδεντρο», τελικά «παραμένει ανεύθυνος»». «Η κυβέρνηση προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της, ώστε να ξεπεράσουμε, όλοι μαζί, με ασφάλεια και αυτή την κρίση» κατέληξε.

Αναλυτικά όσα παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments