Άποψη

Θέμα χρόνου

Θέμα χρόνου
Κρανίδι, Μαλακάσα, Πλατεία Ομονοίας, Λέσβος, Χίος και Σάμος είναι μόνο κάποια από τα «σημεία» της χώρας μας όπου οι μετανάστες δρουν ανενόχλητοι. Το ζήτημα αυτό θέτει επί τάπητος στο blog του στο pagenews.gr ο Λάμπρος Καλαρρύτης τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η ιστορία αυτή δεν θα τελειώσει ομαλά.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι κάτοικοι στο Κρανίδι διαμαρτύρονται για τη δομή φιλοξενίας μεταναστών διότι η ζωή τους, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου έχουν στηθεί «δομές», έχει ανατραπεί βίαια. Το ένα σκέλος είναι η δραματική υποβάθμιση ενός τόπου που θεωρείται από τους κορυφαίους προορισμούς υψηλού επιπέδου τουρισμού στη χώρα, εγχώριου και ξένου.

Οι «φιλοξενούμενοι» στη δομή κυκλοφορούν ελεύθερα με αποτέλεσμα σκηνές στους δρόμους να παραπέμπουν σε Σομαλία, Πακιστάν ή Αφγανιστάν και πάντως όχι στο Κρανίδι.

Το άλλο σκέλος είναι το υγειονομικό. Ο κάτοικοι κατήγγειλαν ότι δεν είχαν γίνει τεστ κορωνοϊού στους μετανάστες με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στην πόλη χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν κάποιος από αυτούς νοσεί. Με το που έγιναν τα τεστ, βρέθηκαν τρεις θετικοί και η δομή μπήκε σε καραντίνα 15 ημερών. Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν έχει υπάρξει διασπορά του ιού στη τοπική κοινωνία.

Στη Μαλακάσα όπου επίσης υπάρχει δομή χιλιάδων ατόμων, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και προειδοποιούν εδώ και μήνες χωρίς αποτέλεσμα. Και εκεί, όπως και στο Κρανίδι, υποτίθεται ότι οι δομή θα ήταν προσωρινή. Η ζωή και στη Μαλακάσα έχει ανατραπεί. Μετανάστες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, συμπλέκονται άγρια στους δρόμους με καδρόνια και μαχαίρια μπροστά σε κατοίκους, ακόμα δίπλα από μικρά παιδιά. Ανάβουν φωτιές στο δάσος με προφανή τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ ξηλώνουν τα παγκάκια για να τα κάνουν… προσάναμμα.

Στην Πλατεία Ομονοίας, με τη νέα ωραία της μορφή, το σκηνικό παραπέμπει σε κάποια απροσδιόριστη αφρικανική ή ασιατική πόλη και σε καμία περίπτωση στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Αν κάποιος δεν γνωρίζει ότι είναι η Ομόνοια, π.χ. κάποιος ξένος αποκλείεται να μαντέψει ότι οι σκηνές είναι από την Ελλάδα και δη από την Αθήνα, με εκατοντάδες Αφροασιάτες να συνωστίζονται γύρω από το συντριβάνι.

Στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, ετοιμάζονται μεγάλες μουσουλμανικές πόλεις οι οποίες κατ’ ευφημισμόν αποκαλούνται «κέντρα φιλοξενίας» ή «δομές». Πρόκειται για κανονικές πόλεις πολλών χιλιάδων, με εγκαταστάσεις αναψυχής, χώρους λατρείας, γυμναστήρια. Στις πιο νευραλγικές περιοχές της χώρας, τις οποίες έχει στοχοποιήσει η Τουρκία και τις οποίες προσπαθεί να «γκριζάρει» και εποικίζοντάς τις στέλνοντας καραβιές λαθρομετανάστες, οι ελληνικές Αρχές φτιάχνουν πόλεις υποδοχής.

Έχουμε πει και έχουμε γράψει ότι αυτή η ιστορία δεν θα τελειώσει ομαλά.

Μια πρόγευση πήραμε με τα όσα έγιναν στη Λέσβο και στη Χίο όταν οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και αντέδρασαν δυναμικά στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους η κυβέρνηση στέλνοντας τα ΜΑΤ για να επιβάλει τη δημιουργία του μουσουλμανικών θυλάκων. Το γεγονός ότι ήδη μουσουλμανικές ΜΚΟ έχουν αρχίσει τις περίεργες αναρτήσεις για τη «νέα γη μας», «ελληνική πλευρά του νησιού» και διάφορα άλλα, ουδόλως πτοεί τους ανόητους (στην καλή εκδοχή) που επιμένουν σε αυτήν την πολιτική.

Είναι θέμα χρόνου μέχρι αυτό που έγινε στα νησιά να επαναληφθεί και εκεί και στην ηπειρωτική χώρα. Είναι εξαιρετικά απίθανο να αποδεχθούν οι Έλληνες, παρά την κόπωση από την πολυετή κακουχία, την ισλαμοποίηση της χώρας αδιαμαρτύρητα. Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά τα πράγματα μπορεί να είναι χειρότερα. Διότι ενδέχεται η Τουρκία, η οποία έχει προαναγγείλει «Έβρο 2», μαζί με τη νέα απόπειρα εισβολής δια αντιπροσώπων από ξηρά και θάλασσα, να ενεργοποιήσει αυτούς που έχει «φυτέψει» σε όλη τη χώρα μαζί με τους μετανάστες που στέλνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments