Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς άρση μέτρων: Οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Νίκος Χαρδαλιάς άρση μέτρων: Οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας
Νίκος Χαρδαλιάς άρση μέτρων: «Αν μας ξαναδείτε σε καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση, τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος ενημέρωσε για τη νέα φάση άρσης των μέτρων.

Νίκος Χαρδαλιάς άρση μέτρων: Τον λόγο μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε λέγοντας ότι βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της προσπάθειας μας και τόνισε και αυτός ότι δεν θα υπάρχει η καθημερινή ενημέρωση όπως γινόταν στο lockdown. Είπε χαρακτηριστικά ότι αν ξαναγίνει τηλεοπτική ενημέρωση μαζί με τον κ. Τσιόδρα, τότε τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει ξανά.

Ενημέρωσε για άλλη μια φορά ότι τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί ανοίγουν την 1η Ιουνίου και επανέλαβε τους κανόνες που θα ισχύουν, από τον αριθμό των μαθητών μέχρι τις αποστάσεις ανάμεσα στα θρανία. Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα, ενώ η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Δεν ξεμπλέξαμε με την πανδημία, ο ιός θα βρίσκεται ανάμεσά μας και δεν σηκώνει παιχνίδια», είπε ο υφυπουργός. Έπειτα μίλησε για την εμπειρία των προηγούμενων μηνών και τόνισε ότι ποτέ δεν έκρυψαν την πραγματικότητα στις ενημερώσεις. Από το δύσκολο «Μένουμε Σπίτι», περάσαμε στο εξίσου δύσκολο «Μένουμε Ασφαλείς», είπε. Θύμισε ότι για 72 μέρες υπήρχαν καθημερινά -σχεδόν- ενημερώσεις και τώρα περνάμε στη νέα φάση του «Μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι οι περιπτώσεις κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 10, ενώ συνολικά οι νοσούντες στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 2.892. Οι νεκροί -όπως φαίνεται και στο infographic– αυξήθηκαν στους 173 καθώς εξέπνευσε μία ασθενής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνονται 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.892, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από αυτά, 628 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.644 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.3 % έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 173 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 52 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 160.991 κλινικά δείγματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments