Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ικανοποιημένος με το πακέτο ανάκαμψης από την Κομισιόν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ικανοποιημένος με το πακέτο ανάκαμψης από την Κομισιόν
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρωθυπουργός με το πακέτο ανάκαμψης της οικονομίας από την Κομισιόν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της Κομισιόν έκανε ανάρτηση στο Twitter, για το Ταμείο Ανάκαμψης, χαρακτηρίζοντας τολμηρή την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Καλωσορίζουμε την τολμηρή πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα πακέτο 750 δισ. ευρώ, κυρίως με τη μορφή επιχορηγήσεων μέσω κοινής έκδοσης χρέους. Ο πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά. Τώρα εξαρτάται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Η πρόταση της Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ένα Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμύριων ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστεί ή οικονομική κρίση στην ΕΕ που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Πάολο Τζεντιλόνι. Η δημιουργία αυτού του ταμείου, που έρχεται να προστεθεί στα άλλα εργαλεία ανάκαμψης, είναι ένα «ευρωπαϊκό σημείο καμπής για να αντιμετωπιστεί μια άνευ προηγουμένου κρίση», σχολίασε ο Ιταλός επίτροπος.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τα 750 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν με τη μορφή επιχορηγήσεων και τα 250 δισεκατομμύρια ευρώ με τη μορφή δανείων. Από το συνολικό αυτό ποσό περίπου 22.5 δισεκατομμύρια αφορούν στην Ελλάδα, υπό μορφή επιδοτήσεων, συν περίπου 10 δισεκατομμύρια επιπλέον υπό τη μορφή δανεισμού. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθώς τελικώς τα ποσά μπορεί να είναι μεγαλύτερα, η Ιταλία θα δικαιούται 82 δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και 90 δισεκατομμύρια σε δανεισμό, η Γαλλία 38 δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και μηδενικό δανεισμό. Η Γερμανία 28 δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και μηδενικό δανεισμό, η Πολωνία 37 δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και 27 δισεκατομμύρια σε δανεισμό, η Αυστρία 4 δισ. σε επιδοτήσεις και μηδενικό δανεισμό και η Ισπανία 77 δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και 63 δισεκατομμύρια σε δανεισμό.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments