Πολιτική

Χαρδαλιάς: Συγκινημένος ο «σκληρός» της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό

Χαρδαλιάς: Συγκινημένος ο «σκληρός» της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό
Χαρδαλιάς: Και οι «σκληροί» λυγίζουν... Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε ανάρτησή του, φανερά συγκινημένος, περιέγραψε πως βίωσε τις 72 μέρες της καθημερινής ενημέρωσης για τον ιό. Τι έγραψε για τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σε ανάρτησή του, φανερά συγκινημένος, περιέγραψε πως βίωσε τις 72 μέρες της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία του κορωνοϊού. Φυσικά αναφέρθηκε και στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με τον οποίο καθημερινά (σχεδόν) βρίσκονταν πλάι-πλάι στο υπουργείο Υγείας από όπου γινόταν η ενημέρωση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει πως έκλεισε ένας κύκλος, ενώ διαβεβαίωσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο καθηγητής Λοιμωξολογίας θα συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά στην μάχη απέναντι στον φονικό ιό «πίσω από τις κάμερες των 18:00».

Η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά

«Χθες το βράδυ, κλείσαμε με την κοινή μας συνέντευξη με τον Καθηγητή Τσιόδρα, 72 ημέρες – από τις 16 Μαρτίου – σχεδόν καθημερινής ενημέρωσης. Έκλεισε ένας κύκλος ειλικρινούς επικοινωνίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους Έλληνες συμπολίτες μας σε όλη την χώρα!

Και να είστε σίγουροι ότι με τον Καθηγητή θα συνεχίσουμε καθημερινά την εξαιρετική συνεργασία μας πίσω από τις κάμερες των 18:00, παρακολουθώντας κάθε μέρα τις εξελίξεις. Παραμένει άλλωστε το δικό μας μοναδικό στοίχημα ευθύνης, που από την πρώτη στιγμή κληθήκαμε να διαχειριστούμε και να επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας.

Ένας κύκλος κλείνει, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση, παραμένουμε σε επιφυλακή, παραμένουμε συνεπείς στην τήρηση των κανόνων και των οδηγιών και παραμένουμε υπεύθυνοι στην καθημερινότητά μας.

Στην Πολιτική Προστασία δεν σταματάμε. Παραμένουμε σε απόλυτη ετοιμότητα. Πάντα έτοιμοι σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας.🇬🇷 Συνεχίζουμε…

Υ.Γ. Σας ευχαριστώ όλους για όλα #civilprotection #semperparati #covid19 #μένουμεασφαλείς».

Οι φωτογραφίες που διάλεξε ο υφυπουργός για την ανάρτησή του

Από σήμερα και μέχρι τις 31 Μαΐου, θα υπάρχουν καθημερινές γραπτές ενημερώσεις. Από την 1η Ιουνίου, η ενημέρωση θα είναι εβδομαδιαία. Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα:

«Ανακοινώνονται 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2903, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 627 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1645 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών.
  • 4 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Το 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 102 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 173. Οι 52 ήταν γυναίκες (30.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες.  Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 166.245 κλινικά δείγματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments