Διεθνή

Μινεάπολις επεισόδια: Συνέλαβαν μαύρο δημοσιογράφο του CNN που κάλυπτε τα γεγονότα

Μινεάπολις επεισόδια: Συνέλαβαν μαύρο δημοσιογράφο του CNN που κάλυπτε τα γεγονότα
Μινεάπολις επεισόδια: Δεν βάζουν μυαλό! Πάνοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν μαύρο δημοσιογράφο του CNN που κάλυπτε τα γεγονότα στην πόλη όπου δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ. Οι διαδηλωτές για τρίτη συνεχόμενη νύχτα συγκρούστηκαν με την Αστυνομία, απαιτώντας δικαιοσύνη.

Μινεάπολις επεισόδια: Πάνοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον μαύρο ρεπόρτερ, Ομάρ Χιμένες που μετέδιδε ζωντανά για το CNN τα γεγονότα στην πόλη που έχει ξεσηκωθεί μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Την ώρα της μετάδοσης, ήδη ένας πάνοπλος αστυνομικός τον κρατάει από το ένα χέρι. Στη μέση της μετάδοσης ο άλλος αστυνομικός που στέκεται δίπλα του τον ενημερώνει ότι συλλαμβάνεται. Και τέλος, η σύλληψη του μαύρου δημοσιογράφου από έξι λευκούς αστυνομικούς μεταδίδεται live!

Ο δημοσιογράφος του CNN κάλυπτε τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη Μινεάπολις μετά τη δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς. Η Αστυνομία δεν δικαιολόγησε τη σύλληψη και απομάκρυνε από το σημείο, αφού έβαλε χειροπέδες, τον ρεπόρτερ Ομάρ Χιμένες καθώς και τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου. Ο Αφροαμερικανός ρεπόρτερ μόλις είχε δείξει στην κάμερα τη σύλληψη ενός διαδηλωτή όταν περίπου έξι λευκοί αστυνομικοί τον περικύκλωσαν.

Είχαν ρωτήσει τους αστυνομικούς που θέλουν να είναι

«Μπορούμε να μετακινηθούμε στο σημείο που θέλετε», δήλωσε στους αστυνομικούς που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρατούσαν ασπίδες, προτού εξηγήσει ότι ο ίδιος και το τηλεοπτικό συνεργείο είναι δημοσιογράφοι. «Φεύγουμε από τη μέση», πρόσθεσε. Από την πλευρά της η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι τους συνέλαβε επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονταν.

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα μετά την κατακραυγή ζήτησε συγγνώμη για τη σύλληψη του δημοσιογράφου και του συνεργείου του. Ο ίδιος ο Πρόεδρος του CNN, Τζεφ Ζούκερ, επικοινώνησε με τον κυβερνήτη Τιμ Βάλζο, οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συλλήψεις προσθέτοντας ότι προφανώς το συνεργείο είχε κάθε δικαίωμα να βρίσκεται εκεί και είπε ότι προσπαθεί να αφεθούν ελεύθεροι το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments