Αθλητισμός

Ανδρέας Ζαγκλής: Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2028

Ανδρέας Ζαγκλής: Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2028
Ανδρέας Ζαγκλής: Ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες, επιλέχθηκε ο Ανδρέας Ζαγκλής.

Ανδρέας Ζαγκλής: Ο Έλληνας Γενικός Γραμματέας της Διεθνής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA), Ανδρέας Ζαγκλής, θα συμμετάσχει στη Συντονιστική Επιτροπή της ΔΟΕ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Άντζελες και θα βοηθήσει στη διοργάνωση των Αγώνων που θα επιστρέψουν εκεί, 44 χρόνια μετά τους Αγώνες του 1984. Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια η FIBA.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χαμάν Νιανγκ, τόνισε για την επιλογή του Ανδρέα Ζαγκλή σε αυτή την πολύ σημαντική θέση:

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σίγουρα το αποκορύφωμα του παγκόσμιου αθλητικού ημερολογίου, εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το μπάσκετ ήταν πάντα εξαιρετικά δημοφιλές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα είναι ακόμη περισσότερο στο μέλλον με το 3×3 στο πρόγραμμα. Στο Λος Άντζελες το 2028, το μπάσκετ θα επιστρέψει στη χώρα προέλευσής του και είναι πολύ θετικό να εκπροσωπείται η FIBA ​​από τον Γενικό Γραμματέα σε αυτήν τη σημαντική επιτροπή”.

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Ζαγκλή:

Ο Ανδρέας Ζαγκλής είναι πρωτοπόρος διεθνής αθλητικός δικηγόρος, λέκτορας και συγγραφέα, υπήρξε νομικός σύμβουλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA), ενώ τον Δεκέμβριο του 2018 πήρε το χρίσμα από τη FIBA, αναλαμβάνοντας το πόστο του Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ.

Από το 2008, είναι υπεύθυνος για τη Γραμματεία του Διαιτητικού Δικαστηρίου Μπάσκετ (BAT), νομικός σύμβουλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βόλεϊ (FIVB), συμβουλεύοντας για ένα ευρύ φάσμα εμπορικών και αθλητικών νομικών θεμάτων, και έχει εκπροσωπήσει διάφορους συλλόγους και παίκτες ενώπιον της FIFA, της UEFA και του διαιτητικού δικαστηρίου για τον αθλητισμό. Υπηρετεί, επίσης, ως μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) και του Διεθνούς Δικαστηρίου Αντί-Ντόπινγκ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments