Διεθνή

Διαδηλώσεις ΗΠΑ: Έτοιμη για δράση η Εθνοφρουρά της Μινεσότα

Διαδηλώσεις ΗΠΑ: Έτοιμη για δράση η Εθνοφρουρά της Μινεσότα
Διαδηλώσεις ΗΠΑ: Εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων, η Εθνοφρουρά της Μινεσότα βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για πρώτη φορά από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαδηλώσεις ΗΠΑ: Έτοιμη για δράση φαίνεται πως είναι η Εθνοφρουρά της Μινεσότα, για πρώτη φορά από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, κατόπιν των συνεχόμενων, βίαιων επεισοδίων και ταραχών, που επεκτάθηκαν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς, η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς είναι αναγκαία διότι ξένα στοιχεία εκμεταλλεύονται τις διαδηλώσεις για να σπείρουν το χάος και περιμένει πως οι αποψινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα είναι οι βιαιότερες μέχρι σήμερα.

Βίαιες οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Από τη Μινεάπολις μέχρι την Νέα Υόρκη και από την Ατλάντα μέχρι την Ουάσιγκτον, διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με την αστυνομία τη χθεσινή νύχτα καθώς φουντώνει το κύμα της οργής για τη μεταχείριση που επιφυλάσσουν οι αστυνομικές δυνάμεις στα μέλη των μειονοτήτων.

«Δεχόμαστε επίθεση. Πρέπει να επιβληθεί η τάξη… Θα χρησιμοποιήσουμε όλη τη δύναμη της καλοσύνης και της δικαιοσύνης για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα τελειώσει», δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνήτης.

Ποιος κρύβεται πίσω από τις ταραχές αυτές;

Και συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι πιστεύει πως ξένα στοιχεία, ορισμένοι υπέρμαχοι της λευκής κυριαρχίας και μέλη καρτέλ ναρκωτικών ευθύνονται για ορισμένα από τα βίαια επεισόδια στην Μινεάπολις. Πάντως, όταν του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να δώσει διευκρινίσεις, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει την σκέψη του.

Οι διαδηλώσεις συνεχίσθηκαν για μια ακόμα νύχτα, τέταρτη στη σειρά, και μετά την ανακοίνωση της σύλληψης και της απαγγελίας κατηγοριών για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού κατά του Ντέρεκ Σόβιν, του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ.

Ορίσθηκε εγγύηση για τον αστυνομικό που πατούσε τον Τζορτ Φλόιντ

Η εγγύηση για τον Ντέρεκ Σόβιν ορίσθηκε στις 500.000 δολάρια, μα σήμερα το πρωί του Σαββάτου δεν ήταν σαφές αν παραμένει υπό κράτηση. Το όνομά του πάντως δεν περιλαμβάνεται στους καταλόγους των φυλακισμένων της κομητείας του Χένεπιν. Εάν καταδικασθεί, προβλέπεται ποινή 25 ετών κάθειρξης.

Στην Ατλάντα, η Μπέρνις Κινγκ, η μικρότερη κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, κάλεσε τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όταν εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πορεία προς το κοινοβούλιο της πολιτείας και απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο.

Η διαδήλωση έγινε βίαιη όταν φωτιές άναψαν κοντά στα κεντρικά γραφεία του CNN και τζάμια έσπασαν στο λόμπι του κτιρίου. Πολλά αυτοκίνητα, μεταξύ τους και τουλάχιστον ένα περιπολικό, κάηκαν. Επίσης, διαδηλωτές βγήκαν επίσης στους δρόμους του Ντιτρόιτ, του Ντέβνερ, του Χιούστον, του Οκλαντ και του Λούισβιλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments