Αθλητισμός

Λιούις Χάμιλτον: Ξέσπασε με αφορμή τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ

Λιούις Χάμιλτον: Ξέσπασε με αφορμή τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ
Λιούις Χάμιλτον: Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 ξέσπασε για την στάση του σπορ και των ανθρώπων που το απαρτίζουν με αφορμή τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ.

Λιούις Χάμιλτον: Πριν από λίγες ημέρες όλος ο κόσμος παρακολουθούσε σοκαρισμένος το βίντεο την σύλληψης του Τζορτζ Φλόιντ που με τις πράξεις του αστυνομικού εξελίχθηκε στον βασανιστικό θάνατό του. Αυτή η κρατική δολοφονία είχε ως αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες σε όλη τη χώρα. Τις τελευταίες μέρες σε όλες τις περιοχές οι διαδηλωτές ζητούν δικαιοσύνη για τον Φλόιντ και να αλλάξει η ρατσιστική στάση προς τους μαύρους πολίτες.

Αρκετοί αθλητές, μεταξύ άλλων και ο Λεμπόν Τζέιμς, μίλησαν ανοιχτά για το θέμα και απαίτησαν να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Μέχρι πριν λίγες μέρες κανένα μέλος της Formula 1 δεν είχε κάνει την παραμικρή αναφορά για όσα έχουν γίνει στις ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό. Αυτό προκάλεσε την οργή του Λιούις Χάλμιλτον που ξέσπασε μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο instagram.

“Μένετε σιωπηλοί μπροστά στον ρατσισμό”

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανέφερε ότι ο ολόκληρος ο οργανισμός της Formula 1 έχει δείξει μια απάθεια σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. «Βλέπω όσους από εσάς μένουν σιωπηλοί, μερικοί από εσάς οι μεγαλύτεροι από τους αστέρες, αλλά μένετε σιωπηλοί μπροστά σε μία αδικία. Κανένα σημάδι από κανέναν στη βιομηχανία μου που φυσικά είναι ένα άθλημα με λευκή κυριαρχία. Είμαι ένας από τους μοναδικούς μαύρους ανθρώπους, αλλά στέκομαι μόνος μου», ανέφερε σε Insta Story και πρόσθεσε:

«Δεν βρίσκομαι δίπλα με εκείνους που λεηλατούν και καίνε κτίρια, αλλά εκείνους που διαμαρτύρονται ειρηνικά. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη έως ότου οι λεγόμενοι ηγέτες μας αλλάξουν». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάμιλτον είναι ο μοναδικός μαύρος πιλότος στο γκριντ αυτή τη στιγμή. Στο παρελθόν έχει τονίσει ότι θα ήθελε να δει περισσότερη ποικιλομορφία στην Formula 1. «Υπάρχει πραγματικά η ελάχιστη ποικιλομορφία σε αυτό το άθλημα και θέλω πραγματικά να γίνω μέρος της αλλαγής με τη Formula 1», είχε δηλώσει πέρσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments