Ελλάδα

Διαδηλώσεις εκπαιδευτικών: Πορεία κατά του πολυνομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας

Διαδηλώσεις εκπαιδευτικών: Πορεία κατά του πολυνομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας
Διαδηλώσεις εκπαιδευτικών: Πραγματοποιήθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της υπουργού Νίκης Κεραμέως στο κέντρο της Αθήνας.

Διαδηλώσεις εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας: Διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.  Την επόμενη Τρίτη καλούν σε 24ωρη απεργία και σε νέες πορείες διαμαρτυρίας. Οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί έκλεισαν το κέντρο της Αθήνας  για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ από όλα αιτήματά για τα οποία κάνουν τις διαμαρτυρίες ξεχωρίζει και η αντίθεση τους στη χρήση και την τοποθέτηση της κάμερας στις σχολικές αίθουσες. Λόγω της πορείας των εκπαιδευτικών της Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας υπάρχει ήδη μια φανερή αναστάτωση. Και τα δυο ρεύματα της κυκλοφορίας επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας, είναι κλειστά αυτήν την ώρα καθώς η παράσταση διαμαρτυρίας είναι ακόμα σε εξέλιξη. Στο σημείο έχουν σπεύσει και οι  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έτσι ώστε να  να φυλάττεται το κτήριο. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν περί τα 500 άτομα, ενώ για την επόμενη Τρίτη θα υπάρξει και η  24ωρη απεργία και οι νέες πορείες.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, και παρά τις αντιδράσεις όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε, με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, στην κατάθεση πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία. Το νομοσχέδιο αυτό βρίσκεται ήδη στη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή». «Παράλληλα διατηρεί εν ισχύ την τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία, ενώ αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FΜ» για τη σημερινή επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα, χωρίς ανοιχτά σχολεία». «Οι λόγοι που μας οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση ήταν πρώτα απ’ όλα η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των ειδικών, η καθοδική πορεία της επιδημίας», σημείωσε η υπουργός και πρόσθεσε πως προσμετρήθηκε επίσης η προηγούμενη εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, «η οποία είναι πολύ ενθαρρυντική», καθώς «έγινε υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης».

«Από τη στιγμή που έχουμε το “πράσινο φως”, την προηγούμενη εμπειρία, οφείλουμε να επιτρέψουμε στα παιδιά να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από το σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, επισημαίνοντας πως «αν τα σχολεία δεν άνοιγαν τώρα, τα παιδιά θα ήταν έξι μήνες εκτός σχολικής δομής». «Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, εκεί όπου μπορούν να τηρούν κανόνες και να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας παρά έξω στις πλατείες», υπογράμμισε η υπουργός, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σχολείο για να μάθουν να συμβιώνουν μ’ αυτή τη νέα κανονικότητα, πώς να προστατεύονται στη βάση πάντα των οδηγιών των ειδικών».

«Η μακρόχρονη απουσία από το σχολείο έχει σημαντικές συνέπειες και στη μαθησιακή εξέλιξη του παιδιού αλλά και στην κοινωνική του εξέλιξη και στην ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη», επισήμανε η κ. Κεραμέως.

Επισημαίνεται ότι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην είσοδο του οποίου,  βρισκόταν ήδη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που τον υποδέχθηκε μαζί με τη Διεύθυνση του Σχολείου. Σήμερα 1η Ιουνίου τα παιδιά επέστρεψαν στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία αλλά και τους παιδικούς σταθμούς μετά από δυόμιση μήνες, ενώ ανοίγουν και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments