Ελλάδα

Κακοκαιρία Λέρος: Καταστροφές από τις βροχοπτώσεις

Κακοκαιρία Λέρος: Καταστροφές από τις βροχοπτώσεις
Κακοκαιρία Λέρος: Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το νησί με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές.

Κακοκαιρία Λέρος: Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Λέρο με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους του νησιού.

Το τοπικό σάιτ lerosnews.gr μιλάει για ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας, με ισχυρούς ανέμους και δυνατή νεροποντή, που πλήττει από νωρίς το πρωί της Δευτέρας το νησί της Λέρου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα, υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, ενώ και το οδικό δίκτυο του νησιού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Επίσης, σε αρκετά τμήματα του νησιού υπάρχουν κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε το lerosnews.gr

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τις επόμενες 48 ώρες αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού.Συγκεκριμένα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ σε κάποιες περιοχές θα πέσει και χαλάζι.

Χαρακτηριστικά η ενημέρωση από την ΕΜΥ αναφέρει ότι: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικότερα:

  • Σήμερα Δευτέρα (01-06-2020), στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην Κρήτη (κυρίως στα ανατολικά).
  • Αύριο Τρίτη (02-06-2020), τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά της υπόλοιπης χωράς.

Ο σημερινός καιρός

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουνίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στα δυτικά.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην Κρήτη. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην Κρήτη τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments