Κακοκαιρία – Εύβοια: Έπεσαν πάνω από 400 χιλιοστά βροχής
Πηγή Φωτογραφίας: ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΜΕ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ-ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΗΡΕΑ 112 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΨΑΧΝΑ (ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)
Πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας στη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Όπως προκύπτει από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την περισσότερη βροχή δέχτηκαν στο πενθήμερο που «χτύπησε» η κακοκαιρία, η Εύβοια, η Μαγνησία και η Αττική.
Το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος βροχής σημειώθηκε στη Σέττα Ευβοίας, όπου έφτασε τα 408 χιλιοστά έως τις 11:40 το πρωί της Πέμπτης (29.10.2026).
Σύμφωνα με το meteo.gr, η συγκεκριμένη ποσότητα είναι σχεδόν τετραπλάσια από το μέσο μηνιαίο ύψος βροχόπτωσης για τον Οκτώβριο στην περιοχή, το οποίο ανέρχεται σε 113 χιλιοστά.
Επισημαίνεται ότι η μέση μηνιαία τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από τον μετεωρολογικό σταθμό της Σέττας από το 2012, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του.
Στον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων σε ολόκληρη τη χώρα:
Σέττα Ευβοίας 408 mm
Στενή Ευβοίας 271 mm
Κύμη 236 mm
Ζαγορά Πηλίου 211 mm
Πορταριά Μαγνησίας 200 mm
Μακρυκάπα Εύβοιας 186 mm
Μαλακάσα 165 mm
Ανάβρα Μαγνησίας 164 mm
Πηγή: Pagenews.gr