Διεθνή

Κορωνοϊός Λατινική Αμερική: Πάνω από 1 εκατομμύριο τα κρούσματα από τον φονικό ιό

Κορωνοϊός Λατινική Αμερική: Πάνω από 1 εκατομμύριο τα κρούσματα από τον φονικό ιό
Κορωνοϊός Λατινική Αμερική: Έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 1.016.828 κρούσματα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, από τα οποία τα 514.849 στη Βραζιλία, τη χώρα που υφίσταται το μεγαλύτερο πλήγμα στην περιοχή.

Κορωνοϊός Λατινική Αμερική: Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό ξεπέρασε χθες Κυριακή το ένα εκατομμύριο στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, τα μισά και πλέον εκ των οποίων έχουν καταγραφεί στη Βραζιλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις. Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 1.016.828 κρούσματα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, εκ των οποίων 514.849 στη Βραζιλία, τη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην περιοχή.

Με 29.314 θανάτους συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από το υπουργείο Υγείας, η Βραζιλία καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της COVID-19 στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ (103.781 νεκροί), το Ηνωμένο Βασίλειο (38.376) και την Ιταλία (33.340). Με 164.476 κρούσματα μόλυνσης, το Περού είναι η χώρα η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε στη Βραζιλία δύο εκατομμύρια δόσεις υδροξυχλωροκίνης, η χρήση της οποίας για την αντιμετώπιση της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, είναι πολύ αμφιλεγόμενη. «Ο αμερικανικός και ο βραζιλιάνικος λαός είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα εναντίον του κορονοϊού. Σήμερα, αποδεικνύοντας αυτή την αλληλεγγύη, ανακοινώνουμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε δύο εκατομμύρια δόσεις υδροξυχλωροκίνης στον λαό της Βραζιλίας», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Η υδροξυχλωροκίνη «θα χρησιμοποιηθεί προληπτικά, για να βοηθήσει στην υπεράσπιση των νοσοκόμων, των γιατρών και των επαγγελματιών της υγείας έναντι του ιού. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως θεραπεία για Βραζιλιάνους που έχουν μολυνθεί» από τον SARS-CoV-2, προστίθεται στο δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προβάλλει συχνά τη στενή σχέση του με τον βραζιλιάνο ομόλογό του, είχε προκαλέσει κατάπληξη πριν από δέκα ημέρες, όταν αποκάλυψε πως έπαιρνε υδροξυχλωροκίνη προληπτικά εναντίον του κορονοϊού, αψηφώντας τις συστάσεις των αμερικανικών υγειονομικών αρχών. Ο Λευκός Οίκος πρόσθεσε ακόμη ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στο πεδίο της έρευνας, κάνοντας τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές ώστε «να εκτιμηθεί περαιτέρω η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης, τόσο σε προληπτικό ρόλο, όσο και ως θεραπείας στο αρχικό στάδιο της μόλυνσης από τον κορονοϊό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments