Διεθνή

Τζορτζ Φλόιντ Ενές Καντέρ: Σε διαδήλωση για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού ο Τούρκος σέντερ

Τζορτζ Φλόιντ Ενές Καντέρ: Σε διαδήλωση για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού ο Τούρκος σέντερ
Τζορτζ Φλόιντ Ενές Καντέρ: Σε διαδήλωση για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ συμμετείχε ο Ενές Καντέρ των Μπόστον Σέλτικς.

Τζορτζ Φλόιντ Ενές Καντέρ: Ο Ενές Καντέρ δεν φοβάται να τοποθετηθεί για οποιοδήποτε ζήτημα, ενώ έχει καταφερθεί πολλές φορές ενάντια στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το καθεστώς που χτίζει στην Τουρκία, αλλά και απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τούρκος σέντερ πήγε σε διαδήλωση στη Βοστόνη για τον Τζορτζ Φλόιντ με τη φανέλα των Σέλτικς. Μίλησε στους διαδηλωτές και τα ΜΜΕ που βρέθηκαν στον χώρο της διαδήλωσης: «Γεια σε όλους. Ονομάζομαι Ενές Καντέρ και αγωνίζομαι στους Μπόστον Σέλτικς. Πρώτα απ’ όλα, θέλω να σας ευχαριστήσω για ό, τι κάνετε. Πραγματικά, το εκτιμώ. Το δεύτερο πράγμα που θα ήθελα να πω είναι πως χρειαζόμαστε μια αλλαγή. Και η αλλαγή δεν μπορεί να περιμένει. Συγκινούμαι, αλλά είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Οι ζωές των μαύρων μετρούν (δηλαδή Black Lives Matter, το σύνθημα όσων διαδηλώνουν)», είπε ο μπασκετμπολίστας των «Κελτών».

Δείτε την ανάρτησή του όπου αναφέρει «Στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

Θυμίζουμε ότι ο, επίσης, παίκτης των Μπόστον Σέλτικς, Τζέιλεν Μπράουν συμμετείχε σε διαδήλωση στην Ατλάντα (όπου για να φτάσει οδήγησε 15 ώρες), ενώ το ίδιο έκανε ο Μάλκολμ Μπρόγκντον, παίκτης των Ιντιάνα Πέισερς και πρώην συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Αλήθεια δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς νιώθω, αλλά ένα πράγμα που σίγουρα ξέρω είναι πως φτάνει πια. Είναι ώρα για αλλαγή», είχε γράψει ο Έλληνας σούπερ σταρ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Στα hashtags που έβαλε θύμισε και τον Αχμάντ Άρμπερι που είχε χάσει τη ζωή του λίγες μέρες πριν τον Φλόιντ, όταν ρατσιστές τον πυροβόλησαν ενώ έκανε τζόκινγκ, χωρίς καμιά αιτία.

Επίσης, ο Λεμπρόν Τζέιμς έκανε ανάρτηση καταδίκης από τις πρώτες ώρες, ο Στιβ Κερ μίλησε ενάντια στον ρατσισμό και απέναντι στις εμπρηστικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν ο Ντοκ Ρίβερς, ο Μόντι Γουίλιαμς και ο Ντουέιν Κέισι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments