Πολιτική

ΚΙΝΑΛ μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση πρέπει να ορθώσει ανάστημα στους Ευρωπαίους για το μεταναστευτικό

ΚΙΝΑΛ μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση πρέπει να ορθώσει ανάστημα στους Ευρωπαίους για το μεταναστευτικό
ΚΙΝΑΛ μεταναστευτικό: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Κίνημα Αλλαγής όσον αφορά το μεταναστευτικό ζητώντας από τους Ευρωπαίους εταίρους καταμερισμό των προσφύγων που αιτούνται άσυλο.

ΚΙΝΑΛ μεταναστευτικό: Την ανάγκη αναλογικού επιμερισμού της ευθύνης του προσφυγικού από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής με γραπτή ανακοίνωσή του. Το ΚΙΝΑΛ καλεί τη κυβέρνηση «να ορθώσει το ανάστημα της στα ευρωπαϊκά όργανα» για το ζήτημα ζητώντας ίσο καταμερισμό των αιτούντων ασύλου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η χώρα σύμφωνα με εκτίμηση στο τέλος του έτους θα αριθμεί περισσότερους από 35.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε πλατείες και δρόμους, εκ των οποίων το 50% θα είναι μικρά παιδιά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Η κυβέρνηση οφείλει να ορθώσει το ανάστημα της στα ευρωπαϊκά όργανα. Ο αναλογικός επιμερισμός των αιτούντων άσυλο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.

Αντί γι αυτό η κυβέρνηση αναλίσκεται σε προπαγάνδα και σε επίδειξη αυταρχισμού. Εναντίον των Ελλήνων και των προσφύγων. Χωρίς διακρίσεις.

Τον Μάρτιο η κυβέρνηση ψήφισε διάταξη για την άμεση εκδίωξη όσων αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες από τις δομές που διαμένουν. Παράλληλα τους αφαίρεσε την οικονομική υποστήριξη, που, σημειωτέον, προερχόταν από ευρωπαϊκούς πόρους. Ως το τέλος του 2020 , πάνω από 35.000 άνθρωποι θα βρεθούν στους δρόμους και στις πλατείες. Το 50% είναι παιδιά. Είναι αυτό βιώσιμη προσφυγική- μεταναστευτική πολιτική;

Την ίδια στιγμή κατασκευάζει φαραωνικού τύπου δήθεν κλειστές δομές. Με αδιαφάνεια και κατασπατάληση πόρων. Ακυρώνοντας στην πράξη την εξαγγελία της για αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων στην ενδοχώρα. Δημιουργώντας νέες «Μόριες» στην Μαλακάσα και αλλού. Καταδικάζει απερίσκεπτα τους αιτούντες άσυλο σε έναν φαύλο κύκλο κοινωνικού αποκλεισμού και γκετοποίησης. Καταδικάζει ολόκληρες περιοχές σε υποβάθμιση θέτοντας σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Εκθρέφει το «αυγό του φιδιού».

Η κυβέρνηση, από σήμερα, θέτει σε λειτουργία μια ωρολογιακή βόμβα. Με δεδομένο ότι το 60% των αιτούντων άσυλο αποκτά το προσφυγικό καθεστώς ακόμα και μετά την «αυστηροποίηση» της σχετικής νομοθεσίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, οι αποφάσεις τους μετατρέπουν το ανθρωπιστικό πρόβλημα σε κοινωνικό. Μέσα σε συνθήκες ύφεσης καταργούν την δυνατότητα υποστήριξης των προσφύγων από ευρωπαϊκούς πόρους για να μεταφερθεί, μοιραία, το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό. Παραγνωρίζοντας ακόμα και τις συνέπειες των πράξεων τους σε υγειονομικό επίπεδο.

Η διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού ζητήματος απαιτεί βιώσιμο σχεδιασμό εντός της χώρας και δυναμική διεκδίκηση εκτός αυτής. Μια κυβέρνηση που υποτάσσεται στις ιδεοληψίες της και τους «ισχυρούς» της ΕΕ είναι μοιραίο να αποτύχει. Σε βάρος των προσφύγων αλλά και των Ελλήνων πολιτών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments