Ελλάδα

Κατάρ: Η απόφαση της ΥΠΑ για την απαγόρευση των πτήσεων

Κατάρ: Η απόφαση της ΥΠΑ για την απαγόρευση των πτήσεων
Κατάρ: Εκδόθηκε η αεροπορική οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με την οποία ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Νέα αεροπορική οδηγία εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με την οποία ανακοινώνει την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα. Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουνίου 2020 έως την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις μετακινήσεις επιβατών, από και προς όλα τα αεροδρόμια μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ. Όπως επισημαίνει η ΥΠΑ, η Notam εκδόθηκε μετά την ανίχνευση δώδεκα κρουσμάτων κορωνοϊού. Πρόκειται για επιβάτες που έφτασαν στην χώρα μας με την πτήση της 1ης Ιουνίου 2020 από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ΥΠΑ διευκρινίζει πως όπως και με τις προηγούμενες αεροπορικές οδηγίες, από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται:

  • οι εμπορευματικές (cargo),
  • οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary),
  • οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian),
  • οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του),
  • οι κρατικές (state),
  • οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency),
  • οι στρατιωτικές πτήσεις (Military),
  • οι πτήσεις που έχουν τεχνική βλάβη χωρίς να χρειαστεί να αποβιβαστούν οι επιβάτες (technical landings) και
  • οι πτήσεις επαναπατρισμού που έχουν εγκριθεί από του Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για τα 12 θετικά κρούσματα:

«Στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο COVID-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου. Επίσης, ανακοινώνουμε ότι μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020″.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments