Οικονομία

Άρση μέτρων: Ποιες δραστηριότητες παραμένουν σε «καραντίνα»

Άρση μέτρων: Ποιες δραστηριότητες παραμένουν σε «καραντίνα»
Άρση μέτρων: Οι περισσότερες από τις δραστηριότητες που είχαν σταματήσει λόγω κορωνοϊού έχουν ξεκινήσει ξανά. Υπάρχουν, όμως, κάποιες που παραμένουν σε... καραντίνα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης έδωσε σήμερα νέες λεπτομέρειες σε σχέση με τη σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Ανάμεσα σε άλλα, ανακοίνωσε τη λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, το άνοιγμα των καταλυμάτων διακοπών και την πραγματοποίηση παραστάσεων με παρουσία κοινού.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του pagenews.gr εδώ. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες δραστηριότητες που παραμένουν σε «καραντίνα», καθώς δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα η ημερομηνία επανεκκίνησής τους. Δείτε ποιες δραστηριότητες ΔΕΝ ανοίγουν:

  • Οι Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία).
  • Οι Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (σε κλειστούς χώρους)
  • Οι Υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ).
  • Οι Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού.
  • Οι Υπηρεσίες καζίνου.
  • Οι Υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης.
  • Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού η φαγητού).

Στις δηλώσεις του, ο υφυπουργός ευχαρίστησε για τη συνεργασία, την Πολιτική Προστασία και την ειδική επιτροπή των επιστημόνων, τους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση «που καθημερινά μοχθούν και υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους για να εξυπηρετούν αμέσως όλους τους συμπολίτες μας». Επίσης, έδωσε ευχαριστίες στις υπηρεσίες για την ταχύτατη επίλυση των διαδικαστικών ζητημάτων, καθώς και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς «οι οποίοι καθ’ όλο το 24ωρο και για 7 ημέρες την εβδομάδα επιτηρούν την εφαρμογή των μέτρων με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις».

Ο κ. Παπαθανάσης συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι, η υγειονομική κρίση δεν έχει περάσει και πρέπει να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας καθώς και τα πρωτόκολλα υγιεινής. «Ας μην ξεγελιόμαστε όμως, η υγειονομική κρίση δεν έχει περάσει. Κάθε μας κίνηση πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική. Ακολουθούμε πιστά τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας καθώς και τα πρωτόκολλα υγιεινής. Μετά το «Μένουμε σπίτι» πήγαμε στο «Μένουμε ασφαλείς». Ανοίξαμε έτσι, την πόρτα της ευθύνης και ξεκινήσαμε.

Έχοντας πάντα ως αφετηρία την διασφάλιση της δημόσιας υγείας συνεχίζουμε τον δύσκολο ανηφορικό δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα. Η ατομική ευθύνη που επιδείξαμε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, βάζοντας το εμείς μπροστά από το εγώ, μας οδήγησε στην ασφαλή ζώνη της επανεκκίνησης της οικονομίας μας. Ο δρόμος, όπως είπαμε, παραμένει ανηφορικός , αλλά έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Όπως βαδίσαμε μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε. Μπορούμε και θα κατορθώσουμε να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα και από εκεί στην επιτάχυνση της οικονομίας μας», δήλωσε ο υφυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments