Αθλητισμός

ΝΒΑ επανέναρξη: Εγκρίθηκε το πλάνο που πρότεινε ο Άνταμ Σίλβερ

ΝΒΑ επανέναρξη: Εγκρίθηκε το πλάνο που πρότεινε ο Άνταμ Σίλβερ
ΝΒΑ επανέναρξη: 29 ομάδες ψήφισαν υπέρ του σχεδίου επανέναρξης του ΝΒΑ που πρότεινε ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ξανά στις 31 Ιουλίου.

To Συμβούλιο των Ιδιοκτητών των ομάδων του ΝΒΑ ενέκρινε το πλάνο των 22 ομάδων, που είχε καταθέσει ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ, για να συνεχιστεί η σεζόν του ΝΒΑ στο Ορλάντο. Η μοναδική ομάδα που ψήφισε ενάντια σε αυτό το σχέδιο ήταν οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Έτσι, το σχέδιο επανέναρξης πέρασε με 29-1 ψήφους.

Βάσει του πλάνου που υπερψηφίστηκε, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ξανά στις 31 Ιουλίου. Πλέον θα συνεχίσουν 13 ομάδες από την Δύση και 9 από την Ανατολή, ενώ θα δώσουν οκτώ αγώνες για τη regular season πριν παίξουν στα playoffs. Άλλωστε, ο έγκυρος δημοσιογράφος Άντριαν Βοϊναρόφσκι, το είχε αποκαλύψει ήδη από χθες ότι δύσκολα θα άλλαζε κάτι στη σημερινή ψηφοφορία μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι εφτά ομάδες κάθε περιφέρειας θα προκριθούν αυτόματα στα playoffs. Αν η ομάδα στην 8η θέση απέχει περισσότερες από 4 νίκες από την 9η τότε αυτομάτως θα παίξει και αυτή στα playoffs. Αν η διαφορά τους είναι μικρότερη από 4 νίκες τότε θα παίξουν μεταξύ τους. Απλά η ομάδα στην 8η θέση θα χρειάζεται μία νίκη κι αυτή στην 9η θέση, δύο νίκες. Στα playoffs όλες οι σειρές θα είναι best of 7.Όσον αφορά το Draft, αυτό θα γίνει στις 15 Οκτώβρη, ενώ η Draft lottery θα διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου.

Μπροστά στις κινητοποιήσεις για τον Φλόιντ οι Γουόριορς

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ, για δέκατη συνεχόμενη μέρα οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, ενώ πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού έχουν βγει μπροστά απέναντι στον ρατσισμό και τις δολοφονίες της Αστυνομίας.

Ο Χουάν Τοσκάνο – Άντερσον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει μια κινητοποίηση στο Λέικ Μέριτ του Όκλαντ την Τετάρτη 3 Ιουνίου, για να διεκδικήσει δικαιοσύνη για τον Φλόιντ και να μπει τέλος στις ρατσιστικές δολοφονίες. Ο παίκτης των «πολεμιστών» έχει καταγωγή τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το Μεξικό (είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας).

Στην αντιρατσιστική κινητοποίηση πήγαν αρκετοί συμπαίκτες τους, ενώ ανάμεσά τους ήταν τα δύο μεγαλύτερα αστέρια των Γουόριορς, ο Στεφ Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον που στήριξαν την κίνηση του συναθλητή τους και έστειλαν «βροντερό» μήνυμα με την παρουσία τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments