Αθλητισμός

Super League: Επιστροφή στη δράση με τα βλέμματα σε Τούμπα και ΟΑΚΑ

Super League: Επιστροφή στη δράση με τα βλέμματα σε Τούμπα και ΟΑΚΑ
Super League: Ύστερα από 97 ημέρες αγωνιστικής απραξίας η μπάλα θα κυλίσει και πάλι στα ελληνικά γήπεδα, με το πρωτάθλημα της Super League να επιστρέφει. Αναλυτικά όσα πρέπει να έχουμε κατά νου για την 1η «στροφή» των play offs και play out.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της Super League ξεκίνησε και επισήμως. Σε λιγότερες από 48 ώρες έχουμε -επιτέλους- σέντρα στο πρωτάθλημα. Ήταν 1η Μαρτίου όταν ολοκληρωνόταν η κανονική περίοδος της πρώτης τη τάξει κατηγορίας. Οι εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού και η αβεβαιότητα έφεραν πίσω την αγωνιστική δραστηριότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την υφήλιο. Μάλιστα, κάποια στιγμή υπήρξαν σενάρια για διακοπή του πρωταθλήματος.

Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν επιβεβαιώθηκε εμπράκτως, καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (6 και 7 Ιουνίου) οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο. Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας και χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες οι προβολείς των γηπέδων της Super League θα ανάψουν ξανά για να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Η 1η αγωνιστική των play offs και play out αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Όπως φαίνεται και στο παραπάνω infographic τα παιχνίδια που δεσπόζουν στο πρόγραμμα είναι αυτό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Οι Θεσσαλονικείς θα φιλοξενήσουν στην Τούμπα τους Πειραιώτες την Κυριακή (7/6) στις 19:30, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να θέλει οπωσδήποτε το “διπλό” προκειμένου να εξασφαλίσει και τυπικά το πρωτάθλημα.

Για το λόγο αυτό, ο Πορτογάλος τεχνικός σκοπεύει να μην κάνει περιττές κινήσεις και να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο τη γνωστή ενδεκάδα που χρησιμοποιούσε και πριν τη διακοπή. Έτσι, σε σχήμα 4-3-3 αναμένεται να δούμε τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Ομάρ και Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας, τον Σεμέδο και τον Μπα στόπερ. Οι Καμαρά, Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης θα είναι η τριάδα των χαφ με τον Βαλμπουενά και τον Μασούρα στα άκρα της επίθεσης. Ο Ελ Αραμπί θα αγωνιστεί στην κορυφή.

Από την μεριά του, ο Αμπέλ Φερέιρα δεν έχει πολλές επιλογές. Οι απουσίες των τιμωρημένων Γιαννούλη και Ίνγκασον αλλά και οι τραυματίες Κρέσπο, Ντόουγκλας Αουγκούστο και Ζαμπά δεν του επιτρέπουν να κάνει σχέδια. Κάτω από τα γκολπόστ θα κάτσει μάλλον ο Πασχαλάκης. Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα επιστρέψει ο Βιεϊρίνια, ο Μάτος στο δεξιό, με τους Βαρέλα και Μιχάι να είναι οι δύο στόπερ. Στα χαφ οι Μίσιτς και Μαουρίσιο θα πάρουν φανέλα βασικού, την ώρα που στην επιθετική γραμμή ο Λημνιός έχει το προβάδισμα για το ένα άκρο με τους Μπίσεσβαρ, Πέλκα και Καντουρί να “κονταροχτυπιούνται” για τις άλλες δύο θέσεις. Στην κορυφή παραμένει ερωτηματικό αν θα τοποθετηθεί ο Άκπομ ή ο Σβιντέρσκι.

Δύο ώρες αργότερα τα βλέμματα θα στραφούν στο αθηναϊκό ντέρμπι, με την ΑΕΚ να καλωσορίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (21:30).

Η Ένωση προπονήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο και ο Μάσιμο Καρέρα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το βασικό του σχήμα. Ο Ιταλός κόουτς δοκίμασε σχήμα 4-2-3-1 με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Μπακάκης, ο Λόπες αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Σβάρνας με τον Βράνιες. Κριστίτσιτς και Σιμάνσκι στα χαμ, με  τον Λιβάια να τοποθετείται αριστερά στην επίθεση. Ο Βέρντε δεξιά και στο κέντρο ο Μάνταλος. Στην κορυφή έπαιξε ο Ολιβέιρα. Θα δούμε άραγε κάτι τέτοιο την Κυριακή;

Ο φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός, στον απόηχο της αποχώρησης του Γιώργου Δώνη μετά το τέλος της σεζόν, πάει στο παιχνίδι με απουσίες. Συγκεκριμένα, απόντες θα είναι οι Πούγγουρας, Περέα και Μπεκ. Ο πρώτος πηγαίνει συντηρητικά για να ξεπεράσει το πρόβλημα στους προσαγωγούς, ενώ ο δεύτερος έχει υποστεί θλάση που τον αφήνει ένα μήνα εκτός, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής δράσης. Ο 50χρονος τεχνικός λοιπόν δεν έχει καταλήξει κάπου. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως σκέφτεται να παρατάξει σχήμα με τρεις κεντρικούς χαφ, τους Κουρμπέλη, Ανουάρ και Δώνη μετατοπίζοντας συγχρόνως τον Ζαχίντ στα άκρα.

Με ερωτηματικό η διεξαγωγή του Ξάνθη – Ατρόμητος λόγω κορωνοϊού:

Σημειώνεται, πως η αναμέτρηση των play out ανάμεσα στη Ξάνθη και τον Ατρόμητο, μετατέθηκε για την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 18:45, από το Σάββατο που αρχικά είχε προγραμματιστεί. Η μετάθεση έγινε από τη Super League, ύστερα από συνεννόηση με τους συλλόγους, τις υγειονομικές αρχές και την ΕΡΤ, κι αφού έλαβε διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της υγείας των δύο συλλόγων.

Σήμερα η ΠΑΕ Ατρόμητος έστειλε επιστολή στη Λίγκα, με την οποία έθετε ερωτήσεις ως προς την ασφάλειά της ενόψει του αγώνα με την ομάδα της Ξάνθης, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή. Οι Περιστεριώτες ήθελαν να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης στη Ξάνθη, ώστε να ληφθεί μια υπεύθυνη απόφαση, η οποία θα εγγυάται την ασφάλεια και την υγεία όλων των εμπλεκόμενων στον αγώνα. Εάν χρειαστεί να υπάρξει εκ νέου αναβολή, τότε το ματς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου σε ουδέτερο αυτή τη φορά γήπεδο.

Οι σφυρίχτρες:

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα πρόσωπα που θα κάνουν κουμάντο στον αγωνιστικό χώρο. Η ΚΕΔ γνωστοποίησε τους διαιτητές με τον Τάσο Παπαπέτρου να ορίζεται για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και τον Θανάση Τζήλο για το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Στην αναμέτρηση του Άρη με τον ΟΦΗ διαιτητής θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος. Αναλυτικά:

Σάββατο 6/6

  • 19:15 Πανιώνιος – Βόλος: Κουμπαράκης (Σπυρόπουλος, Τζιώτζιος, 4ος Τάσης, VAR: Σκουλάς, Μπαλτάς)
  • 20:00 Ξάνθη – Ατρόμητος: Κουτσιαύτης (Κωνσταντίνο, Κολοσιώνης, 4ος Φωτιάδης, VAR: Γκορτσίλας, Λ.Δημητριάδης)
  • 21:30 Άρης – ΟΦΗ: Διαμαντόπουλος (Μπουξμπάουμ, Ψαρρής, 4ος Βάτσιος, VAR: Ευαγγέλου, Καρσιώτης)

Κυριακή 7/6

  • 19:15 ΑΕΛ – Αστέρας: Ζαχαριάδης (Χριστάκογλου, Καραγκιζόπουλος, 4ος Τζοβάρας, VAR: Παπαδόπουλος, Μ.Δημόπουλος)
  • 19:30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Παπαπέτρου (Απτόσογλου, Πετρόπουλος, 4ος Μαλούτας, VAR: Σιδηρόπουλος, Κωσταράς)
  • 21:30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τζήλος (Νικολακάκης, Κούλα Χασάν, 4ος Τσαμούρης, VAR: Μανούχος, Μεϊντάνας)

Δευτέρα 8/6

  • 20:00 Λαμία – Παναιτωλικός: Βρέσκας (Φωτόπουλος, Παπαδάκης, 4ος Καραντώνης, VAR: Φωτιάς, Τριανταφύλλου)

Το πλάνο για την παρουσία του κόσμου:

Σημειώνεται, πως από τη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 3 Ιουνίου μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, και τον αντιπρόεδρο, Ηλία Πουρσανίδη, φαίνεται πως οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στις στις εξέδρες. Το πλάνο της λίγκας, σύμφωνα με το ΑΠΕ–ΜΠΕ, στηρίζεται σε τρεις άξονες: ηλεκτρονικό εισιτήριο, κοινωνική απόσταση και ποσοστό θέσεων ανάλογα της χωρητικότητας.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να δώσει την έγκριση του ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, στην καθοριστική συνάντηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Με δεδομένο πως θα έχει ήδη διεξαχθεί η 1η αγωνιστική θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα και θα γίνει συνολική επαναξιολόγηση, προτού παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments