Τεχνολογία

Η στιγμή που το Dragon της Space-X προσεγγίζει τον ISS

Η στιγμή που το Dragon της Space-X προσεγγίζει τον ISS
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή φωτογραφία με το Dragon της Space - X τη στιγμή που πλησιάζει στον International Space Station.

Πριν λίγες ημέρες γράφτηκε ιστορία καθώς το Dragon της Space – X έγινε η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα που πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια, ξεκινώντας από αμερικανικό έδαφος. Το Dragon Endeavour έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 31 Μαΐου και αγκυροβόλησε με επιτυχία μετά από 19 ώρες πτήσης στο λιμάνι Harmony του ISS. Την ώρα που «έδεσε» το διαστημόπλοιο, ο Σταθμός ήταν περίπου 422 χιλιόμετρα πάνω από τα σύνορα της Κίνας και της Μογγολίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά σε εννέα χρόνια, οι αστροναύτες της NASA εκτοξεύτηκαν από αμερικανικό έδαφος σε έναν αμερικανικό πύραυλο, και για πρώτη φορά στην ιστορία, αυτοί οι αστροναύτες πέταξαν με ένα εμπορικά κατασκευασμένο και λειτουργικό διαστημικό σκάφος. Το διαστημικό σκάφος SpaceX Crew Dragon που μετέφερε τους αστροναύτες της NASA Robert Behnken και Douglas Hurley στις 30 Μαΐου από το Launch Complex 39A στο Διαστημικό Κέντρο NASA Kennedy της Φλόριντα.

Το διαστημικό σκάφος εκτοξεύτηκε πάνω σε έναν επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο SpaceX Falcon 9. Οι Behnken και Hurley ονόμασαν το διαστημικό σκάφος τους Endeavour ως αφιέρωμα στο πρώτο διαστημικό λεωφορείο που είχαν πετάξει και οι δύο ως αστροναύτες. Το Endeavour πέταξε επίσης την προτελευταία αποστολή του Διαστημικού Shuttle Program, που ξεκίνησε τον Μάιο του 2011 από το ίδιο σιλό.

Τη στιγμή που το Dragon Endeavour της Space-X με τους Αμερικανούς αστροναύτες προσεγγίζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) απαθανάτισαν με ένα εκπληκτικό φωτογραφικό στιγμιότυπο οι αστροναύτες που βρίσκονταν ήδη στον Σταθμό, έχοντας, μάλιστα, φόντο τη Μεσόγειο Θάλασσα και ειδικότερα την περιοχή της Νοτιοδυτικής Τουρκίας και τα νερά που μεσολαβούν ανάμεσα στη Ρόδο και την Κύπρο.

Η συγκεκριμένη αποστολή είναι πολύ σημαντική για την Space -X. Ο ιδρυτής της εταιρίας, Έλον Μασκ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι ο στόχος του είναι να βοηθήσει στην εξερεύνηση του διαστήματος. Αυτή αποστολή είναι ένα πρώτο βήμα για το μεγάλο όνειρο του τεχνοκράτη να μπορέσει να βοηθήσει για τη ζωή και εκτός του της Γης. Σίγουρα η συνεργασία με τη NASA είναι ένα καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments