Πολιτική

Νέα Δημοκρατία για Τσίπρα: Επιβάρυνε τους καταστηματάρχες της Ρόδου με 18 νέους φόρους σε 4,5 χρόνια

Νέα Δημοκρατία για Τσίπρα: Επιβάρυνε τους καταστηματάρχες της Ρόδου με 18 νέους φόρους σε 4,5 χρόνια
Νέα Δημοκρατία για Τσίπρα: Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στα όσα ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός στην επίσκεψη του στο νησί της Ρόδου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τη Ρόδο και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με απλούς πολίτες, αλλά και καταστηματάρχες. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δηλώσεις του κάλεσε την κυβέρνηση να τους στηρίξει με πράξεις. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος του Χάρβαρντ για να καταλάβεις ότι τώρα πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν» και εξέφρασε τους φόβους του ότι «υπάρχει κίνδυνος να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν κι αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια».

Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Το γραφείο Τύπου του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιβάρυνε του καταστηματάρχες, με τους οποίους συναντήθηκε, με 18 νέους φόρους κατά τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του. Καταλήγοντας η ΝΔ τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας “αντί να υπόσχεται ξανά, θα έπρεπε να απολογείται. Και όσο θα λέει ψέματα για εμάς, θα λέμε την αλήθεια για εκείνον”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

“Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε νωρίτερα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου με καταστηματάρχες τους οποίους επιβάρυνε στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του με 18 νέους φόρους. Συγκεκριμένα κατάργησε το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ για τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, αυξάνοντας παράλληλα τους συντελεστές σε όλα τα είδη από 23% σε 24% και μετατάσσοντας πολλά είδη ευρείας κατανάλωσης από το 13% στο 24%.

Παράλληλα αύξησε τον φόρο εισοδήματος σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον φόρο στα μερίσματα, τριπλασίασε την εισφορά αλληλεγγύης για την πιο χαμηλή κλίμακα (12.000 – 20.000) και την υπερτετραπλασίασε από εκεί και πάνω, διπλασίασε την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, μείωσε φοροαπαλλαγές, αύξησε εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές, επέβαλε φόρο στην σταθερή τηλεφωνία, το internet, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα tablets που αποτελούν βασικά εργαλεία για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Ειδικά για τα Δωδεκάνησα, κατήργησε και τον μειωμένο ΕΦΚ στα οινοπνευματώδη ποτά.

Τέλος, όσοι από τους καταστηματάρχες που συνάντησε στεγάζουν την επιχείρησή τους σε ιδιόκτητο ακίνητο επιβαρύνθηκαν και από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, ενώ όσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και την εστίαση επιβαρύνθηκαν από το τέλος διαμονής και τον φόρο στον καφέ. Ο κ. Τσίπρας σήμερα (σ.σ. 04.06.2020) επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως μένει ίδιος. Ίδιος και απαράλλακτος. Αντί να υπόσχεται ξανά, θα έπρεπε να απολογείται. Και όσο θα λέει ψέματα για εμάς, θα λέμε την αλήθεια για εκείνον”, καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments