Πολιτική

Ραχήλ Μακρή: «Ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από κορωνοιό όχι από ασφυξία»

Ραχήλ Μακρή: «Ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από κορωνοιό όχι από ασφυξία»
Ραχήλ Μακρή: Νέο παραλήρημα από την Ραχήλ Μακρή, η οποία αμφισβητεί τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο συμμερίζεται η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή. Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή με ανάρτησή της στο Facebook αναφέρεται στη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στην Μινεάπολις δείχνοντας πως αμφισβητεί το φόνο του και λέγοντας ότι πέθανε από κορωνοϊό. «Τελικά πέθανε από κορωνοιό όχι από ασφυξία όπως λένε τα ΜΜΕ;», σημειώνει στο ποστ η πρώην βουλευτής, η οποία δηλώνει οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, η Ραχήλ Μακρή το προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα γράφοντας σε επόμενη ανάρτησή της πως : «Το cbs λέει ότι γνωρίζονταν με τον αστυνομικό και ότι δούλευαν στο ίδιο club. Όπου γράφουν το όνομά του σε πορνό σβήνουν τα πάντα. Αλλά η εταιρία πορνό που έχει τα δικαιώματα δεν το έχει σβήσει και γυρίζει παντού. Το βίντεο πορνό εννοώ». Ακόμη, απαντώντας σε σχόλιο κάτω από την ανάρτησή της γράφει: «Δεν είναι φήμες υπάρχουν οι τσόντες. Πορνό, ναρκωτικά, εκβιασμοί, συλλήψεις για εφόδους σε σπίτια. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του για την θυσία της ΝΤΠ. Κρίμα στον άνθρωπο. Καλό παλικάρι».

Ράγισαν καρδιές στο «αντίο» στη Μινεάπολις:

Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε στη Μινεάπολις η επιμνημόσυνη τελετή για τον Φλόιντ, την πόλη, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αλλά και δολοφονήθηκε στις 25 Μαΐου. Στην τελετή πρωτοστάτησε ο Αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον, ενώ παραβρέθηκαν στενοί συγγενείς και φίλοι. Ο βετεράνος ακτιβιστής των Αφροαμερικανών, πολιτικός σχολιαστής του CNN και υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατήγγειλε τον ρατσισμό και κάλεσε το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης να λογοδοτήσει. «Ο λόγος που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είμαστε αυτό που θέλαμε να είμαστε και να ονειρευόμαστε είναι επειδή είχατε το γόνατό σας στο λαιμό μας», δήλωσε σχηματικά ο ιδρυτής του Εθνικού Δικτύου Δράσης.

Ο αδελφός του Τζορτζ Φλόιντ μίλησε για την παιδική ηλικία που μοιράστηκε μαζί του. Διηγήθηκε τις αταξίες τους, τα ζεστά τραπέζια με τη μαμά τους, τη γενναιοδωρία του Τζορτζ που είχε πάρει υπό την προστασία του άλλα παιδιά του σχολείου. Τελετή μνήμης θα πραγματοποιηθεί και το ερχόμενο Σάββατο στην Βόρεια Καρολίνα, εκεί όπου ζει η αδερφή του Φλόιντ, ενώ τη Δευτέρα το Χιούστον θα τιμήσει τη μνήμη του σε μία ειδική εκδήλωση. Η πιο ανατριχιαστική στιγμή, πάντως, της χθεσινής τελετής ήταν όταν ο Σάρπτον ζήτησε από τους παριστάμενους να μείνουν σιωπηλοί για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, όσον χρόνο, δηλαδή, βρέθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ κάτω από το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 40 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments