Αθλητισμός

Super League: Άρης – ΟΦΗ 3-1

Super League: Άρης – ΟΦΗ 3-1
Super League: Ο Άρης πήρε τη νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στον ΟΦΗ στο «Κλ. Βικελίδης» και κατάφερε να περάσει στην πέμπτη θέση με 37 πόντους.

Με ανατροπή, πήρε «κεφάλι» ο Άρης για την πέμπτη θέση επικρατώντας επί του ΟΦΗ με 3-1, με την ομάδα να πανηγυρίζει- και δικαιολογημένα- κάθε γκολ στο«Κλ. Βικελίδης».

Το σκορ άνοιξαν οι Κρητικοί με τον Σακόρ στο 21′, αλλά με δύο γκολ του Μπρούνο Γκάμα στο 42′ και στο 73′ η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε την ανατροπή με τον Κόρχουτ να διαμορφώνει στο 80′ το τελικό 3-1, σύμφωνα με το sports24.

Κάπως έτσι ο Άρης προσπέρασε τους Κρητικούς στην βαθμολογία και βρίσκεται στην 5η θέση των playoffs με 37 βαθμούς. Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία στο παιχνίδι του.

H ομάδα του Γιώργου Σίμου πίεσε τους Κρητικούς

Από την άλλη, οι Κρητικοί κυκλοφορούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις συνθήκες μπροστά από την εστία του Κουέστα. Τελικά, ο ΟΦΗ κατάφερε στο 21ο λεπτό να ανοίξει και το σκορ. Ο Μάνος μέσα από την περιοχή γύρισε πιο πίσω στον Σακόρ, ο οποίος με πλασέ κέρδισε τον τερματοφύλακα του Άρη για το 1-0.

Στη συνέχεια, όπως δημοσιεύει το sports24, η ομάδα του Γιώργου Σίμου συνέχισε την πίεση με τους Κρητικούς να σημειώνουν τελικές (Νέιρα 26′ – Μάνος 29′). Μέχρι και το 40ο λεπτό, ο Άρης δεν είχε βγάλει κάποια αντίδραση στο παιχνίδι του, με τις μάχες στη μεσαία γραμμή να κυριαρχούν και τον ΟΦΗ να έχει την κατοχή κατά 60%.

Ωστόσο, πριν το ημίχρονο η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ είχε την απάντησή του. Ο Ροζ έκανε κίνηση από τα δεξιά, έβγαλε μία κάθετη πάσα, ο Λάρσον άφησε την μπάλα και ο Μπρούνο Γκάμα πλάσαρε τον Γουάλι μέσα από την περιοχή.

Το β’ ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, οι Κρητικοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή στο ξεκίνημα του ημιχρόνου με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να φτιάξει κάποιες ευκαιρίες. Ωστόσο, όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Άρης άρχισε να παίρνει μέτρα με τον Φετφατζίδη να είναι ιδιαίτερα κινητικός.

Ο Έλληνας εξτρέμ ήταν εκείνος που κέρδισε και το φάουλ, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Ένινγκ για το 2-1. Ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε απευθείας, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και  δεν δόθηκε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γουάλι στο 73′.

Ποιοι έπαιξαν;

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ρόζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ούγκο Σόουζα, Βέλεθ, Σάσα, Φετφατζίδης, Μπρούνο Γκάμα, Λάρσον, Ιντέγιε

ΟΦΗ (Σίμος): Γουάλι, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Μεγιάδο, Ναμπί, Νέιρα, Σεμέντο, Μάνος

Με μπλουζάκια «I Can’t Breathe» παίκτες και διαιτητές

Οι παίκτες του Άρη και του ΟΦΗ καθώς και οι διαιτητές του ματς για τα playoffs της Super League φόρεσαν πριν την έναρξή του μπλουζάκια με το μήνυμα «I Can’t Breathe» στέλνοντας μήνυμα κατά του ρατσισμού και τιμώντας τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, όπως αναφέρει το sports24.

Ο Άρης υποδέχθηκε τον ΟΦΗ για την πρεμιέρα των playoffs της Super League 1 και τόσο οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, όσο και οι διαιτητές έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού. Γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι, διαιτητές και βοηθοί στην προθέρμανση και πριν από την έναρξη του ματς φόρεσαν μαύρα μπλουζάκια με το μήνυμα: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments