Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Επιτέλους – Μειώθηκαν κατά πολύ κρούσματα και θάνατοι

Ιταλία κορωνοϊός: Επιτέλους – Μειώθηκαν κατά πολύ κρούσματα και θάνατοι
Ιταλία κορωνοϊός: Πολύ θετικά τα νέα που έρχονται από τη γειτονική χώρα. Μειώθηκαν κρούσματα και θάνατοι, ενώ 8 περιφέρειες δεν είχαν κανένα νεκρό.

Πολύ θετικά τα νέα που έρχονται από την Ιταλία. Μειώθηκαν κρούσματα και θάνατοι, ενώ 8 περιφέρειες δεν είχαν κανένα νεκρό. Για την ακρίβεια, το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε σχεδόν στο μισό σε σχέση με την προηγούμενη μέρα.

Ακόμα, την τελευταία ημέρα καταγράφηκαν 72 θάνατοι, ενώ την προηγούμενη ημέρα ήταν 85. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 234.801. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.846. Παράλληλα, 165.078 άνθρωποι έχουν ξεπεράσει την πανδημία.

Αυτή τη στιγμή, 293 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και, συνολικά, 5.002 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 30.582 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

8 περιφέρειες στη χώρα χωρίς νεκρό

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σε οκτώ περιφέρειες της χώρας – επί συνόλου είκοσι ενός- το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν υπήρξαν νεκροί. Στη νότια περιοχή της Μπασιλικάτα, δεν καταγράφονται νέα κρούσματα εδώ και δέκα ημέρες και δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος από κορωνοϊό, εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Να σημειωθεί ότι πολλοί σχολιαστές τονίζουν ότι θα έπρεπε να πραγματοποιείται, σε μόνιμη βάση, ο ίδιος αριθμός τεστ, για να προκύπτει μια απόλυτα αξιόπιστη και αντικειμενική εικόνα των νέων περιστατικών.

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, τέλος, υπογραμμίζει ότι στην χώρα δεν υπάρχουν, πλέον, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, και ότι σε όλες τις περιφέρειες ο δείκτης μετάδοσης παραμένει κάτω από την μονάδα. Το Ινστιτούτο καθιστά σαφές ότι η επιδημία δεν έχει ακόμη εκλείψει, αλλά ότι η συνολική τάση που καταγράφεται, είναι θετική, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Θυμίζουμε ότι υπάρχει επιστολή της Ιταλίας και της Ισπανίας προς την Κομισιόν: Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών εκφράζουν την άποψη ότι πρέπει να ισχύσει η ελευθερία μετακίνησης στο εσωτερικό της EE και της ζώνης Σένγκεν.

Πιο συγκεκριμένα, κοινή επιστολή της ιταλικής και της ισπανικής κυβέρνησης προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δημοσιεύτηκε από την ιταλική εφημερίδα La Repubblica με την οποία ζητείται να ανοίξουν το γρηγορότερο δυνατό τα σύνορα των χωρών μελών της Ένωσης.

Οι δυο πρωθυπουργοί, Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ, εκφράζουν την άποψη ότι πρέπει να ισχύσει και πάλι η πλήρης ελευθερία μετακίνησης στο εσωτερικό της Ένωσης και της ζώνης Σένγκεν, με κριτήρια ασφαλείας τα οποία μπορούν να καθοριστούν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments