Αθλητισμός

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλες (1-1) στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα των play offs της Super League.

Ισόπαλο, 1-1, έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο τους ματς στα φετινά play offs. Tο αποτέλεσμα αυτό δίνει από ένα βαθμό, ανεβάζοντας την Ένωση στη δεύτερη θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ, ενώ οι “πράσινοι” παρέμειναν τέταρτοι με επτά πόντους περισσότερους από τον πέμπτο Άρη. Το σκορ άνοιξε για τον Παναθηναϊκό ο Μακέντα στο 65′ ενώ για την ΑΕΚ ισοφάρισε ο Λιβάγια στο 75′.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά αρκέστηκε να παίζει μόνο από τα δεξιά με τον Βέρντε. Μάλιστα, ήταν ο Ιταλός εξτρέμ εκείνος που πρωταγωνίστησε και στην καλύτερη της στιγμή, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη, μόλις στο 4’. Πλην ενός «χλιαρού» σουτ του Δώνη στο 14ο λεπτό, η καλύτερη στιγμή τους για το 0-1 ήρθε στο 43’, με τον Αγιούμπ να εκτελεί το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, τον Ινσούα να κάνει την κεφαλιά, αλλά όχι καλά και τον Μπάρκα να μπλοκάρει.

Στο δεύτερο μέρος, το «τριφύλλι» διατήρησε τον πρώτο λόγο, ενώ παράλληλα έφτασε και πρώτο στο γκολ, με τον Μακέντα στο 52’, αλλά ορθώς το τέρμα του Ιταλού δεν μέτρησε, αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Γιόχανσον έκανε φάουλ στον Λιβάγια. Δύο λεπτά πριν, βέβαια, η ΑΕΚ απείλησε με το ξαφνικό σουτ του Λιβάγια, ενώ μετά το 0-1 ακολούθησαν δύο «στιγμές» για τους γηπεδούχους που δεν μπόρεσαν ωστόσο να ισοφαρίσουν, με τους Μπακάκη και Βέρντε.

Ο Δώνης αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Νάγκι, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, βάζοντας τον σε θέση έξω δεξιά και δικαιώθηκε πέντε λεπτά μετά, καθώς από την πολύ ωραία ενέργεια του Ούγγρου εξτρέμ και την ασίστ του στον Μακέντα, ο δεύτερος σκόραρε με πλασέ.  Ο Καρέρα αποφάσισε να μιμηθεί τον συνάδελφό του βάζοντας στο παιχνίδι τον Ολιβέιρα. Με τη συμμετοχή του Πορτογάλου στράικερ και την ποιότητα του Λιβάγια, με φοβερό «πάρσιμο» της μπάλας, ακινητοποίηση του Γιόχανσον και σουτ μέσα από την περιοχή, ήρθε το 1-1 για την ΑΕΚ, στο 75ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (4-3-3): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (67’ Ολιβέιρα), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε (75’ Κλωναρίδης), Μάνταλος (87’ Αραούχο), Λιβάγια.

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Αγιούμπ (60’ Νάγκι), Κουρμπέλης, Δώνης (77’ Μπουζούκης), Ζαχίντ (69’ Ανουάρ), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (77’ Χατζηθεροδωρίδης).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments