Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Με το «χρυσό» γκολ του Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στη Τούμπα και ουσιαστικά «κλείδωσε» την κατάκτηση του τίτλου.

«Κόκκινη» βάφτηκε η πρεμιέρα των play offs της Super League, καθώς στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφυγε νικητής. Με γκολ του Ελ Αραμπί στο 23′ η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε του ΠΑΟΚ με 1-0 και αγκάλιασε τον φετινό τίτλο καθώς έχει 69 βαθμούς, σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς που έχουν 52 βαθμούς. 

Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί η απόφαση του CAS για την τελική έκβαση αναφορικά με την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας του “Δικεφάλου” με την Ξάνθη και την αφαίρεση 7 βαθμών από τον πρώτο, ωστόσο ακόμη και να επιστραφούν οι βαθμοί φαίνεται σχεδόν ακατόρθωτο να ανατραπεί η κατάσταση.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, σωστά στημένος και ήλεγχε το παιχνίδι χωρίς να επιτρέψει στον ΠΑΟΚ, τόσο να αναπτυχθεί σωστά από τις πτέρυγες, όσο και να βγει επικίνδυνα σε αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στους γηπεδούχους όταν μόλις στο 1′, ο Μπίσεσβαρ έκανε ωραία κίνηση και σουτ υπό την επιτήρηση του Μπουχαλάκη, αλλά ο Σα δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 4′ καθώς ο Καμαρά έπιασε πέφτοντας αξιόλογο σουτ αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα. Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς σκόραρε στο 7′ με τον Ελ Αραμπί όμως ο διαιτητής Παπαπέτρου, συμβουλευόμενος το VAR, ακύρωσε το τέρμα. Συγκεκριμένα, ο Σεμέδο έκανε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε χωρίς να καταφέρει να συγκρατήσει τη μπάλα και ο Μαροκινός επιθετικός των Πειραιωτών την έσπρωξε στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά ήταν εκτεθειμένος.

Τελικά οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 23′ όταν ο Βιεϊρίνια από τα αριστερά έκανε ολέθριο λάθος και η επιμονή του Βαλμπουενά απέδωσε καρπούς καθώς ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έκλεψε τη μπάλα και γύρισε προς τον Ελ Αραμπί που εκτέλεσε τον Πασχαλάκη πετυχαίνοντας το 0-1. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχασε σημαντική ευκαιρία στο 29′ για ένα ακόμη γκολ με τον Μασούρα να εξαπολύει καλό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη δεξιά του γωνία αποκρούοντας σε κόρνερ.

Ο “Δικέφαλος” ανέβασε την απόδοσή του προσπαθώντας να επιτεθεί σωστά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης και απείλησε στο 43′ με τον Βιεϊρίνια να σεντράρει από τα αριστερά και τον Ακπόμ να πιάνει εναέριο τακουνάκι αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σα. Μάλιστα, ο αρχηγός των Θεσσαλονικιών έχασε νέα ευκαιρία στο 45′ καθώς εκτέλεσε φάουλ με δύναμη έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Σα δεν δυσκολεύτηκε να καπακώσει τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τίποτα δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τρόπους να γίνει απειλητικός, χωρίς ωστόσο να έχει φάσεις μπροστά στην εστία του Σα ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός κράτησε άνετα το προβάδισμά του μέχρι το τελικό σφύριγμα του ρέφερι Παπαπέτρου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (Ροντρίγκο 73′), Βαρέλα, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Μαουρίσιο (Εσίτι 73′), Λημνιός, Ελ Καντουρί (Σβιντέρσκι 68′), Μπίσεσβαρ (Πέλκας 68′), Ακπόμ (Τζόλης 73′).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (Σισέ 75′), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (Γκασπάρ 83′), Βαλμπουενά (Φορτούνης 83′), Ελ Αραμπί (Χασάν 83′), Μασούρας (Ραντζέλοβιτς 72′).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments