Αθλητισμός

Μάριο Μπράνκο: Σε αναζήτηση ομάδας ο 45χρονος Πορτογάλος

Μάριο Μπράνκο: Σε αναζήτηση ομάδας ο 45χρονος Πορτογάλος
Μάριο Μπράνκο: Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ψάχνει ο νυν τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο.

Ο Μάριο Μπράνκο ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ καθώς με το τέλος της τρέχουσας σεζόν θα αποχαιρετήσει τη Θεσσαλονίκη και τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Πού θα συνεχίσει όμως την καριέρα του; Δημοσίευμα από την Κύπρο υποστηρίζει πως ο Πορτογάλος έχει βρει ήδη την επόμενη ομάδα και αυτή είναι η Φαμαλικάο.

Εφόσον επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Η Φαμαλικάο σημειώνεται πως επέστρεψε φέτος ύστερα από 25 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ξεκίνησε έχοντας στο μυαλό της να παραμείνει στην κατηγορία, ωστόσο αποτελεί την μεγάλη έκπληξη καθώς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 5η θέση και διεκδικεί ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα, στο τελευταίο ματς με αντίπαλο την Πόρτο επικράτησε με σκορ 2-1 σοκάροντας τους “δράκους”.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του στον “Δικέφαλο του Βορρά” αυτός θα είναι ο Όλαφ Ρέμπε.

Ο Ρέμπει ξέρει από ανανέωση ρόστερ, από πωλήσεις φερέλπιδων παικτών σε υψηλές τιμές, ακόμη κι από λειτουργία αποδυτηρίων κι από ισορροπίες μέσα σε αυτά. Κι αυτό, διότι έχει τέτοιες εμπειρίες. Ο ίδιος έπαιξε ποδόσφαιρο για λίγο στη Γερμανία. Τον σταμάτησε στην ηλικία των 20 ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο. Ακριβώς επειδή δεν ήθελε να φύγει από το χώρο, όμως, πέρασε στο πόστο του προπονητή. Ανέλαβε την Άουεταλ από το Τόπενστεντ, μια μικρή πόλη 40 χιλιόμετρα μακριά από το Αμβούργο. Με την ομάδα ασχολήθηκε από διάφορες θέσεις για 13 χρόνια, καθώς ήταν δεμένος μαζί της.

Στο διάστημα των χρόνων αυτών, βεβαίως, έκανε πολλά άλλα πράγματα για να εξελιχθεί. Σπούδασε επικοινωνία και διαφήμιση, ενώ για κάποια διαστήματα πέρασε αμισθί από την Άρσεναλ και την Ντόρτμουντ. Το 2004 ήταν η χρονιά του. Στην ηλικία των 26 ετών βρήκε την πρώτη σοβαρή επαγγελματική του συνεργασία στο τμήμα μάρκετινγκ της Βέρντερ Βρέμης. Το 2006 συνεργάστηκε εκ περιτροπής και με την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στη Βέρντερ, πέρα από δουλειά, βρήκε και τον μέντορά του στο σκληρό χώρο της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας, αυτόν που τον βοήθησε να ανέλθει στο υψηλό επίπεδο. Ο λόγος για τον Κλάους Άλοφς, αυτόν που έλεγε την πρώτη και τελευταία λέξη για ό,τι γινόταν στο σύλλογο.

Εκεί στο σύλλογο της Βρέμης, ο Ρέμπε έκανε πολλή και σκληρή δουλειά, υπό την καθοδήγηση πάντα του Άλοφς. Βοήθησε την ομάδα να αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα, σε μια εποχή που για τη Βέρντερ ήταν «χρυσή», με κατακτήσεις τίτλων στη Γερμανία και διακρίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Άλοφς διέκρινε στον Ρέμπε εργατικότητα, οργανωτικές ικανότητες και προσήλωση στο στόχο, γι’ αυτό και φρόντισε να τον πάρει μαζί του στη Βόλφσμπουργκ, όταν ξεκίνησε συνεργασία με τους «λύκους» το χειμώνα του 2013.

Τον έχρισε βοηθό του στη διοίκηση ολόκληρου του συλλόγου και του έδωσε σημαντικές αρμοδιότητες. Για παράδειγμα, είχε εμπλοκή στην απόκτηση του Κέβιν Ντε Μπρόινε από την Τσέλσι έναντι περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενός παίκτη που ενάμιση χρόνο αργότερα πουλήθηκε στην Μάντσεστερ Σίτι σε σχεδόν τριπλάσια τιμή. Στη Βόλφσμπουργκ, βεβαίως, ο Ρέμπε συνεργάστηκε και με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια. Από τον Δεκέμβριο του 2016 ήταν αυτός που βρέθηκε στο τιμόνι της διοικητικής λειτουργίας των «λύκων», όταν αποχώρησε ο Κλάους Άλοφς.

Στο πόστο αυτό παρέμεινε μέχρι τον Απρίλιο του 2018.

Στους «λύκους» ο Ρέμπε ασχολήθηκε και με την οργάνωση των ακαδημιών. Το πλήρωμα του χρόνου, όμως, ήρθε στα τέλη του Απρίλη του 2018. Η ομάδα έκρινε ότι έπρεπε να προχωρήσει σε αλλαγή και στο δικό του επίπεδο κι έτσι έγινε. Ένα μόλις μήνα μετά, όμως, ανέλαβε το πόστο του αθλητικού διευθυντή στην αγγλική Χάντερσφιλντ, όπου ήδη υπήρχε Γερμανός προπονητής, ο Ντάβιντ Βάγκνερ. Το έργο εκεί, πάντως, δεν προχώρησε αναλόγως των αρχικών προσδοκιών. Ο προπονητής παραιτήθηκε τον Γενάρη του 2019 και μαζί και ο Ρέμπε, ο οποίος μπορεί να μην σχετιζόταν άμεσα μαζί του, καθώς δεν είχαν πάει από κοινού στην ομάδα, όμως, θεώρησε ηθική υποχρέωση να τον ακολουθήσει. Έκτοτε δεν έχει εργαστεί αλλού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments