Αθλητισμός

Ντίνος Μαυροπάνος: Αυτές οι ομάδες της Bundesliga ενδιαφέρονται

Ντίνος Μαυροπάνος: Αυτές οι ομάδες της Bundesliga ενδιαφέρονται
Ντίνος Μαυροπάνος: Αρκετοί είναι οι σύλλογοι από το γερμανικό πρωτάθλημα που έχουν στη λίστα τους τον Ντίνο Μαυροπάνο.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά πέντε ομάδες της Bundesliga ενδιαφέρονται για την περίπτωση του Ντίνου Μαυροπάνου. Ο Έλληνας αμυντικός δόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Άρσεναλ δανεικός στην Νυρεμβέργη προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου έχει πραγματοποιήσει δέκα μεστές εμφανίσεις, οι οποίες τράβηξαν τα βλέμματα αρκετών συλλόγων από την Bundesliga.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα goal.com, πέντε σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για τον Έλληνα σέντερ μπακ και θέλουν να τον αποκτήσουν καθώς βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία. Ωστόσο, η επιθυμία του νεαρού αμυντικού είναι να παραμείνει στην Αγγλία και στους “κανονιέρηδες”. Αν δεν καταφέρει να βρει ουσιαστικό ρόλο στο ρόστερ του Μικέλ Αρτέτα, τότε ίσως σκεφτεί την παραμονή του στη Γερμανία.  Σημειώνεται, πως λόγω οικονομικών προβλημάτων των αγγλικών συλλόγων, η Άρσεναλ ίσως θελήσει να πωλήσει στον 22χρονο στην κατάλληλη, πάντα, τιμή.

Υπενθυμίζεται, πως για τον Μαυροπάνο βρισκόταν και στα ραντάρ του Ολυμπιακού:

Η ομάδα του Πειραιά έψαχνε τότε για κεντρικό αμυντικό που θα αναλάμβανε το ρόλο του Γιασίν Μεριά και ο Έλληνας άσος αποτελούσε για τους “ερυθρόλευκους” μια αξιόλογη επιλογή. Επίσης, ανάμεσα στις ομάδες που παρακολουθούσαν τον νεαρό ποδοσφαιριστή συμπεριλαμβανόταν και η Άουγκσμπουργκ ενώ ο Ολυμπιακός είχε εκφράσει ενδιαφέρον και το καλοκαίρι του 2018, πριν ο παίκτης καταλήξει από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Έμιρεϊτς».

Ο ίδιος πρόσφατα αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο novasports.gr ότι υποστήριζε τον Ολυμπιακό από παιδί. Μεταξύ άλλων, ο Ντίνος δήλωσε: «Έχουν γραφτεί πολλά για εμένα και συλλόγους στην Ελλάδα, αλλά δεν γνωρίζω κάτι για αυτά τα σενάρια. Ήμουν Ολυμπιακός, αλλά όταν μπαίνεις σε επαγγελματικό επίπεδο δεν ασχολείσαι με αυτά. Ο Σεμέδο του Ολυμπιακού έχει κάνει τη διαφορά στην άμυνα του Ολυμπιακού».

Από τον Απόλλωνα Σμύρνης, στον ΠΑΣ Γιάννινα και από εκεί στην Αγγλία:

Ο Ντίνος Μαυροπάνος έκανε τα πρώτα του βήματα τα έκανε στις υποδομές του Απόλλωνα Σμύρνης. Τον Ιανουάριο του 2016 δεν υπέγραψε συμβόλαιο με τον Απόλλωνα και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αρχικά έπαιζε με την ομάδα Κ-20. Τη σεζόν 2016-17 έκανε δύο εμφανίσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα, ενώ επαγγελματικό ντεμπούτο έκανε στον αγώνα κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα. Στο πρωτάθλημα του 2017-18 ήταν από τους βασικούς παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού αγωνίστηκε στα 14 από τα 15 παιχνίδια και σκόραρε 3 γκολ. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρξει ενδιαφέρον από τις ομάδες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Μετά την παρουσία του στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Μαυροπάνος πήρε μεταγραφή στην Άρσεναλ, με το ποσό της μεταγραφής του να φτάνει στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα στις 29 Απριλίου 2018, στον αγώνα εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρότι η Άρσεναλ ηττήθηκε με 2-1, ο Μαυροπάνος απέσπασε αρκετά θετικά σχόλια για την παρουσία του στον αγώνα. Τον Ιανουάριο του 2020 παραχωρήθηκε δανεικός στη Νυρεμβέργη μέχρι το τέλος της σεζόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments