Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση για τα νέα κρούσματα στη χώρα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση για τα νέα κρούσματα στη χώρα
Κορωνοϊός ενημέρωση: Επιστρέφουν οι ανακοινώσεις κάθε μέρα στις 18:00

Ο νέος κορωνοϊός δεν έχει φύγει από την καθημερινότητά μας, παρά την χαλάρωση των μέτρων τον τελευταίο χρονικό διάστημα. Ωστόσο αν και όλα δείχνουν να είναι πιο κοντά στην εποχή προ καραντίνας κανείς δεν πρέπει να αψηφά τα μέτρα προστασίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κορονωϊός έχει ονομαστεί “αόρατος εχθρός” και για τον λόγο αυτό, ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός.

Κάτι που δυστυχώς ήδη… παρατηρείται. Και μόνο έτσι μπορεί να “μεταφραστεί” η εξής ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο…

“Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.”

Νέα πολλά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – Ανακοινώσεις το απόγευμα

Οι τελευταίες ανακοινώσεις για κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έδειχναν πως η ροή έχει πέσει αισθητά. Αυτό ανάγκασε την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας να μειώσουν και την συχνότητα της ενημέρωσης. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία.

Ο Νίκος Χαρδαλίας βρέθηκε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις ετοιμασίες για το άνοιγμα που είναι προγραμματισμένο για τις 15 Ιουνίου για τις πτήσεις εξωτερικού. Ο υφυπουργός θα συναντηθεί διαδοχικά με στελέχη της Fraport και ανώτατους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων, για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που θα κληθούν από 15 Ιουνίου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα για τις υπηρεσίες του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Παράλληλα στην Αθήνα συνεχίζονται οι πτήσεις επαναπατρισμού, αλλά η διαχείριση όσων επιστρέφουν δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα και σε αυτό αναμένεται να επικεντρωθούν οι ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα μας επιστρέφει τις τελευταίες εβδομάδες σε μια νέα κανονικότητα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην επιστρέψουμε σε καθεστώς καραντίνας.

Το Lockdown θα είναι τοπικό

Ωστόσο σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων σε μια περιοχή δύσκολα θα δούμε όλη τη χώρα να μπαίνει σε καραντίνα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας στόχος είναι εφόσον υπάρξει εστία να διαγνωστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα μόλις υπήρξαν 12 κρούσματα όπως είπε. «Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο όπου έγινε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο κ. Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστεί και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε» αλλά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments