Αθλητισμός

Άρης FIFA: Νέα προβλήματα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης

Άρης FIFA: Νέα προβλήματα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης
Άρης FIFA: Τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τον τελευταίο καιρό ο Άρης αντιμετωπίζει προβλήματα με την FIFA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει τιμορήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης με απαγόρευση μεταγραφών εξαιτίας κάποιων παλαιών οφειλών. Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν προσφύγει στο CAS και ελπίζουν ότι στο τέλος θα δικαιωθούν. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν άλλο ένα πρόβλημα που είναι “κληρονομιά” της παλιάς ΠΑΕ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το SDNA o Ισπανός αμυντικός Οριόλ Λοθάνο, που αγωνίστηκε στον Άρη τη σεζόν 2020-11 δικαιώθηκε από την FIFA και του επιδικάστηκε ένα ποσό που φτάνει τις 750.000 ευρώ για το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει. Η απόφαση από την παγκόσμια ομοσπονδία εκδόθηκε στις 4 Ιουνίου και η ΠΑΕ Άρης έχει περιθώριο 10 ημερών για να ζητήσει το σκεπτικό της, ώστε να προσφύγει στο CAS.

Στην απόφαση της FIFA σημειώνεται μεταξύ άλλων πως:

«Ο ισχυρισμός του ενάγοντος, Οριόλ Λοθάνο Φεράν είναι παραδεκτός. Η αξίωσή του ενάγοντα είναι εν μέρει αποδεκτή. Ο εναγόμενος, Άρης FC πρέπει να πληρώσει στον ενάγοντα εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση αυτής της απόφασης το ποσό των 750.000 ευρώ. Πλέον τον τόκων ύψους 5% ετησίως, τα ποσά έχουν ως εξής:

  • 380.000 ευρώ από τις 31 Μαΐου 2012 ως την ημερομηνία έναρξης της ισχύος.
  • 35.000 ευρώ από τις 31 Αυγούστου 2012 ως την ημερομηνία πληρωμής.
  • 110.000 ευρώ από τις 31 Ιανουαρίου 2013 ως την ημερομηνία πληρωμής.
  • 135.000 ευρώ από τις 30 Μαρτίου 2013 ως την ημερομηνία πληρωμής.

Κάθε περαιτέρω αξίωση που υποβάλλεται από τον ενάγοντα απορρίπτεται. Το παρόν θέμα υποβάλλεται κατόπιν αιτήματος στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA για να εξεταστεί και να εκδοθεί επίσημη απόφαση. Ο ενάγων καλείται να ενημερώσει τον εναγόμενο άμεσα για τον αριθμό λογαριασμού στον οποίο πρέπει να γίνουν τα εμβάσματα και να ειδοποιήσουν τη FIFA για κάθε εισπραχθείσα πληρωμή».

Την ίδια ώρα ο Άρης έχει ανοίξει κουβέντες με τους παίκτες για μειώσεις μισθών και ανανεώσεις συμβολαίων. Η συμφωνία για τις μειώσεις ανοίγει ταυτόχρονα και τον δρόμο για την υπογραφή νέων συμβολαίων με τους παίκτες που θέλει ο Άρης να κρατήσει στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αυτή την εβδομάδα θα ενταθούν οι συζητήσεις με πέντε ποδοσφαιριστές. Τους Γκάμα, Ματίγια, Κόρχουτ, Λάρσον και Κουέστα με την ελπίδα να υπάρξουν και οι πρώτες συμφωνίες. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική αλλά σε γενικές γραμμές φαίνεται να υπάρχει ταύτιση τόσο όσο αφορά την χρονική διάρκεια όσο και τα χρήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments