Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Άμεσα η απόφαση για συμμετοχή σε Euroleague ή BCL

Παναθηναϊκός: Άμεσα η απόφαση για συμμετοχή σε Euroleague ή BCL
Παναθηναϊκός: Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί από τους Μάνο Παπαδόπουλο και Τάκη Τριαντόπουλο αν ο Παναθηναϊκός θα συμμετέχει τη νέα σεζόν σε Euroleague ή Basketball Champions League.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου, ότι αποχωρεί από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, με τους Μάνο Παπαδόπουλο και Τάκη Τριαντόπουλο να αναλαμβάνουν τα ηνία της ομάδας. Οι δύο άνδρες καλούνται να τρέξουν τον νέο Παναθηναϊκό μέχρι να βρεθεί αγοραστής να που είναι της εμπιστοσύνης του κ. Γιαννακόπουλου. Τα θέματα που τρέχουν πάντως στην ΚΑΕ είναι πολλά.

Τα συμβόλαια των παικτών, το μπάτζετ της νέας σεζόν, η παραμονή ή μη του Καλάθη και φυσικά η συμμετοχή στην Euroleague ή το Basketball Champions League είναι μόνο κάποια από αυτά.

Ο μέχρι πρότινος -πια- ισχυρός άντρας της ΚΑΕ δεν είχε καμία απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι δύο άνθρωποι που θα «τρέξουν» την ομάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με το gazetta.gr, δεν αποκλείεται να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση μέσω νέας συνέντευξης Τύπου όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι του τμήματος μπάσκετ. Εκεί αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφασή τους όσον αφορά την ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα λάβει μέρος η ομάδα την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο κ. Γιαννακόπουλος πάντως “έδειξε” Basketball Champions League:

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τόνισε ότι το Basketball Champions League είναι το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ: «Η Euroleague έχει φτάσει στο σημείο μηδέν λόγω του κ. Μπερτομέου. Μόνο ο Παναθηναϊκός φωνάζει. Αλλά ποιος να φωνάξει άλλωστε; Σου λέει μετά FFP και κουνά το δάχτυλο. Η Euroleague είναι ένα μαύρο κουτί, οι ομάδες δεν ξέρουν πόσα είναι και πού πάνε τα έσοδα. Για όσους πουν ‘τώρα τα θυμήθηκες;’, θυμίζω ότι το 2002 είχαμε απειλήσει να μην παίξουμε στον τελικό και από το 2009 αντιδρούμε, πότε ο Παύλος, πότε ο Θανάσης και πότε εγώ. Η Μακάμπι, ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ στηρίζουν την Ευρωλίγκα και μας το παίζει μάγκας ο Μπερτομέου. Τα λεφτά του Pool είναι από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ομάδων. Εμείς συντηρούμε την Euroleague. Είναι δυνατό να συμφωνείς με τους παίκτες για μείωση; Ποιος είσαι εσύ; Ωμός εκβιασμός! Όταν ένας αθλητής έχει παίξει για το 65% και οι ομάδες έχουν χάσει το 50%, πας και τους προσφέρεις το 80 ή το 85%. Θεωρείς ότι οι αθλητές είναι ανόητοι να ρισκάρουν. Άκουσα να λένε στην ΓΣ ότι Euroleague χωρίς Παναθηναϊκό δεν υπάρχει. Ας το πει κάποιος και στον Μπερτομέου. Η Euroleague αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό με τον χειρότερο τρόπο.

Η Euroleague βρίσκει ανταγωνιστή. Το BCL είναι η διοργάνωση που έρχεται και είναι έτοιμη να σβήσει τη FIBA. Πριν δύο χρόνια δεν ήταν έτοιμη, τώρα πλέον είναι και το αντιλαμβάνονται όλοι. Ακόμη κι αν η Euroleague ήταν ο παράδεισος που ονειρεύεται ο Μπερτομέου, θα πήγαινα στο BCL για να δείξω ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν» είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments