Αθλητισμός

Βεζένκοφ τρίποντα: Ούτε ο Κάρι – 98 στα 103 τρίποντα στην προπόνηση

Βεζένκοφ τρίποντα: Ούτε ο Κάρι – 98 στα 103 τρίποντα στην προπόνηση
Βεζένκοφ τρίποντα: Απίστευτο σερί τριπόντων από τον Σάσα Βεζένκοφ στην προπόνηση. Δείτε το βίντεο.

Απίστευτη επίδοση από τον Σάσα Βεζένκοφ! Πέτυχε 98 στα 103 τρίποντα, κάτι που θα ζήλευαν ακόμα και οι καλύτεροι σουτέρ του κόσμου. Ο παίκτης του Ολυμπιακού σε μία από τις προπονήσεις που έκανε όσο καιρό βρισκόταν στην Βουλγαρία πήρε «φωτιά». Η κάμερα του γηπέδου είναι αδιάψευστος μάρτυρας αφού ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε πετύχει 98/103 σουτ από τη γραμμή των τριών πόντων.

Μην βιαστεί να πει κανείς ότι δεν ήταν σε αγώνα, καθώς τέτοια επίδοση είναι εξωπραγματική ακόμα και από τη γραμμή των βολών. Οι δύσπιστοι ας το δοκιμάσουν.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

View this post on Instagram

A post shared by Tim Lotsos (@timlotsos) on

Το προφίλ του Βεζένκοφ από τη Wikipedia

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι Βουλγαροκύπριος επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, για τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Έχει ύψος δύο μέτρα και έξι εκατοστά και αγωνίζεται κυρίως στη θέση του πάουερ φόργουορντ.

Έχει τρεις υπηκοότητες: τη βουλγαρική, την ελληνική και την κυπριακή, ενώ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Βουλγαρίας. Κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες (3) στην κατηγορία Καλύτερος Νέος Παίκτης ελληνικού Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης.

Ο Βεζένκοφ ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην ηλικία των δέκα ετών, όταν εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών του ΑΠΟΕΛ. Το 2009, η οικογένεια του μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη και συνέχισε στην ομάδα του Άρη. Την σεζόν 2011-12, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα των «κίτρινων», παίζοντας σε οκτώ αγώνες του πρωταθλήματος και δύο των πλέι-οφ.

Την επόμενη χρονιά, έπαιξε σε είκοσι ματς της κανονικής σεζόν και σε έναν αγώνα των πλέι-οφ, πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο 3,9 πόντους. Κορυφαία του επίδοση για εκείνη την χρονιά, ήταν οι 13 πόντοι εναντίον του Ρεθύμνου, στις 2 Φεβρουαρίου 2013. Ο Βεζένκοφ αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος 2012-13, επικρατώντας του συμπαίκτη του στον Άρη, Λευτέρη Μποχωρίδη για έναν βαθμό στην τελική ψηφοφορία.

Στις 16 Μαΐου 2013, ανακοινώθηκε ότι την επόμενη σεζόν ο Βεζένκοφ θα φοιτούσε στο πανεπιστήμιο Εξέβιερ του Σινσινάτι των ΗΠΑ, αλλά τρεις μήνες αργότερα έγινε γνωστό ότι ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Άρη για τρία ακόμη χρόνια.

Την σεζόν 2013-14, ο Βεζένκοφ καθιερώθηκε ως βασικός παίκτης της ομάδας του Άρη, παίζοντας σε 25 αγώνες της κανονικής περιόδου και έναν ακόμη των πλέι-οφ. Είχε μέσο όρο 11,1 πόντων και 5,8 ριμπάουντ, με κορυφαία επίδοση τους 23 πόντους εναντίον του Απόλλωνα Πατρών, στις 18 Νοεμβρίου 2013. Με τον Άρη έφτασε επίσης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ηττήθηκε όμως από τον Παναθηναϊκό, 90-53. Αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος.

Την σεζόν 2014–15, ο Βεζένκοφ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 469 πόντους και δεύτερος ριμπάουντερ με 201 ριμπάουντ, ενώ ήταν τέταρτος στα εύστοχα τρίποντα και πέμπτος στα κερδισμένα φάουλ. Τρεις μήνες πριν γίνει είκοσι ετών, ο Βεζένκοφ έγινε ο νεότερος πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ρεκόρ της μέχρι τότε καριέρας του, οι 29 πόντοι και τα 14 ριμπάουντ στην εκτός έδρας νίκη του Άρη εναντίον του ΠΑΟΚ με 77-78, στις 7 Φεβρουαρίου 2015.

Στα τέλη Απριλίου του 2015, ο Βεζένκοφ δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του NBA για το 2015, αλλά μερικές ημέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι αναμένεται να αποσύρει το όνομα του από τη διαδικασία και να μείνει στην Ευρώπη.

Υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ισπανική Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο του 2015, η οποία πλήρωσε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης 315.000 ευρώ για την αγορά του παίκτη. Ο Βεζένκοφ δήλωσε συμμετοχή στα ντραφτ του ΝΒΑ μετά το τέλος της σεζόν 2015-16, αλλά απέσυρε το όνομα του στις 13 Ιουνίου 2016. Τελικά έγινε ντραφτ το 2017, από τους Μπρούκλιν Νετς. Με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Σούπερ Καπ το 2015 και το κύπελλο Ισπανίας το 2018. Από τις 12 Ιουλίου του 2018, ανήκει στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments